Путин: Нахлуването в Курск се провали! Имаше за цел да забави настъплението ни в Донбас, но не успя

Украйна се ръководи от „извънземни или чужденци“, защото тези просто не мислят за страната си, каза руският президент

Икономиката на Русия вече е четвърта в света, а преднината на Китай пред САЩ се увеличава, заяви руският президент по време на пленарното заседание на Източния икономически форум.

На Източния икономически форум във Владивосток президентът акцентира върху Далечния изток и каза, че той се е превърнал в „най-важния фактор за укрепване на позицията на Русия в света“, „флагмана“ на страната в новата глобална икономическа реалност

Руският президент Владимир Путин заяви, че нахлуването на украинските сили в Курска област е имало за цел да забави руското настъпление в Донбас, но се е провалило, тъй като Киев просто е отслабил силите си по останалите части на фронта, съобщава „Ройтерс“.

В най-мащабната чуждестранна атака срещу руска суверенна територия след Втората световна война хиляди украински войници пробиха руската граница на 6 август, подпомогнати от рояци дронове, тежко въоръжение и артилерия – някои западно производство.

На Източния икономически форум във Владивосток Путин посочи, че чрез прехвърлянето на повечето от най- добре обучени си части в Русия, Киев е отслабил отбраната на своя територия и е позволил на Русия да ускори офанзивата си в Източна Украйна.

По негови думи руското настъпление към град Покровск в Източна Украйна е било успешно.

Украйна се ръководи от „извънземни или чужденци“, защото тези просто не мислят за страната си, каза още Путин на пленарната сесия на Източния икономически форум.

Свещен дълг на руските въоръжени сили е да изхвърлят врага от района на Курск и да защитават гражданите, категоричен е руският президент.

Икономиката на Русия вече е четвърта в света, а преднината на Китай пред САЩ се увеличава, заяви още руският президент по време на пленарното заседание на Източния икономически форум. Далечният Изток – Китай, Индия и целия регион се развиват с огромни темпове. Това е новият икономически и финансов център на света и в тази връзка приоритет на Русия е да развива своите далекоизточни региони, където ни се отварят огромни възможности.

Президентът заяви, че Русия ще стартира проект за производство на дронове в Далечния Изток за граждански цели.

Той обясни, че икономиката на бъдещето е „изградена около хората“, така че е невъзможно да се изграждат промишлени съоръжения без социална инфраструктура около тях.

Путин също така нареди със задна дата от 1 юли да се повиши до 1 милион рубли плащането за изплащане на ипотеки за многодетни семейства в далекоизточни региони с ниска раждаемост.

Президентът акцентира върху Далечния изток на Русия и каза, че той се е превърнал в „най-важния фактор за укрепване на позицията на Русия в света“, „флагмана“ на страната в новата глобална икономическа реалност.

„Моля ви да помислите за изграждането на атомни електроцентрали в Далечния изток“, допълни Путин.

На последните три Източни икономически форума бяха подписани споразумения на стойност над 10,5 трилиона рубли:

„Източният икономически форум се превърна в призната платформа за установяване на силни бизнес контакти и обсъждане на стратегически въпроси в развитието на руския Далечен изток и целия Азиатско-Тихоокеански регион, заяви президентът на Руската федерация.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Уникален малоумник си путьо, направи така ,че цял свят да намрази измислената ти педерация!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.