Путин: Критична заплаха за Русия с конвенционални оръжия ще бъде причина за ядрен отговор

Критична заплаха за суверенитета на Русия и конвенционални оръжия би оправдала ядрен отговор. Това заяви президентът Владимир Путин на заседание на постоянното съвещание на Съвета за сигурност по ядреното възпиране.

Путин заяви, че Русия си запазва правото да използва ядрени оръжия в случай на агресия срещу Русия и Беларус, „включително ако противникът, използвайки конвенционални оръжия, създаде критична заплаха за нашия суверенитет“.

„Достоверна информация за масирано изстрелване към Русия на средства за въздушно-космическа атака може да послужи като основание за ядрен отговор от страна на Москва“, заяви Путин. „Имам предвид стратегически или тактически самолети, крилати ракети, дронове, хиперзвукови и други самолети“, уточни той. 

„Агресията срещу Русия от която и да е неядрена държава с участието или подкрепата на ядрена ще се счита за тяхна съвместна атака“, предупреди Владимир Путин. „Всички уточнения са дълбоко проверени и пропорционални на съвременните военни заплахи и рискове срещу Руската федерация“, подчерта руският лидер на заседанието на постоянното съвещание на Съвета за сигурност по ядрено възпиране.

„Днес ядрената триада остава най-важната гаранция за гарантиране на сигурността на нашата държава и граждани, инструмент за поддържане на стратегическия паритет и баланса на силите в света“, каза руският държавен глава.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. В подкрепа на анализа на проф.Груев от Канада “ The US Empire Does Not Seek Peace; Its Existence Depends on Endless War“ превод- Американската империя не търси мир, нейното съществуване зависи от безкрайната война.Съвсем скоро ние българите вместо да се обединяваме ще започнем да се бием по улиците.Да се бием, защото зомбираните вече евроатланици и всички останали ще започнат гражданска война.Влезте във ФАКТИ и ще видите какво прави добре платеният модератор във форума.Допуска абсолютно кретенски постинги, но блокира всеки опит за внасяне на истината, даже от западни източници, което СКАНДАЛНО прави ежедневно.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.