Путин: Западният Глобалистки Модел е Обречен! САЩ и ЕС ги чака траен и необратим в близкото десетилетие Спад в жизнения стандарт – Безработица, Бедност и Деиндустриализация!

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че в момента сме свидетели на последните отчаяни опити на западните глобалистки елити да се противопоставят на формирането на новия „многополюсен световен ред“.

Колкото и стръвно създателите и основните облагодетелствани от сегашния глобалистки модел да се придържат към еднополярния си модел, той е обречен – геополитическите промени в исторически мащаб се движат в съвсем различна посока от тяхната, каза още Путин в обръщението си към участниците и гостите на „X Московска конференция по международна сигурност“.

„Западните глобалистки елити“, се казва в обръщението, в момента са се заели да провокират хаос, да подклаждат дългогодишни затихнали конфликти, както и да палят нови такива, провеждат политиката на т.нар. сдържане на света и всъщност подкопават всички възможни пътища за независимо развитие на държавите по света, които те считат за свои колонии по право.

„С такива мерзки действия западните глобалистки елити се опитват с всички сили да запазят хегемонията и властта си, които им се изплъзват от ръцете, опитват се да държат страните и народите в плен на своя неоколониален по своята същност ред. Тяхната хегемония означава стагнация за целия свят, за цялата цивилизация, мракобесие, премахване на културата и налагане на неолиберален тоталитаризъм.

Путин обвини САЩ, че всячески се опитват да удължат конфликта с Украйна. „По този начин те действат и при подклаждането на потенциални конфликти в Азия, Африка и Латинска Америка“, каза той. Путин обвини НАТО, че се придвижва на изток, изгражда военната си инфраструктура там и превръща народа на Украйна в „пушечно месо“.

Те се нуждаят от конфликти, за да запазят хегемонията си. Ето защо те подготвиха народа на Украйна за незавидната роля на пушечно месо, реализираха там проекта си „анти-Русия“, затвориха си очите за разпространението на неонацистката идеология и масовите убийства на мирни жители в Донбас, снабдяваха и продължават да снабдяват киевския режим с оръжия, включително и тежки.

„Специалната операция“ на Русия, според Путин, е реакция на тези събития, и е била наложена „в пълно съответствие с устава на ООН“.

Очевидно е, че с подобни действия западните глобалистки елити се опитват, наред с другото, да отклонят и вниманието на собствените си граждани от острите социално-икономически проблеми – траен и необратим в близкото десетилетие спад на жизнения стандарт в САЩ и ЕС, безработица, бедност, деиндустриализация. Другата им цел е да прехвърлят собствения си провал върху други страни – Русия и Китай, които отстояват своята гледна точка, изграждат своя суверенна политика на развитие и не се подчиняват на диктата на наднационалните елити, каза руският президент.

Путин нарече пътуването на Пелоси до Тайван „част от целенасочена стратегия за дестабилизиране на Далекоичточния регион“. „Американската авантюра в Тайван не беше просто пътуване на отделен безотговорен политик, а част от целенасочена стратегия на САЩ за дестабилизиране и хаотизиране на региона и света, пореден техен опит за разпалване на военен конфликт, нагла демонстрация на незачитане на суверенитета на други държави, както и отказ на самите САЩ от международните им задължения“, каза той.

Путин обвини Запада, че се опитва да „принуди независими държави да се подчинят на волята му, за да запази господството си и да паразитира“.

„Заедно със съюзниците, партньорите и съмишлениците си Русия ще усъвършенства съществуващите и ще създаде нови механизми за международна сигурност, ще укрепи своите и техните въоръжени сили и други структури за сигурност, ще предприеме други стъпки за изграждането на един по-демократичен свят, в който са гарантирани правата на всички народи и културното и цивилизационното многообразие на планетата“, каза той.

КОМЕНТАРЪТ НА SKANDALNO.NET:

Всички знаем какво е колониализъм. Със съвременния западен неоколониализъм нещата са малко по-сложни, но в основата си са същите. През 44 г. богатите западни държави начело със САЩ наложиха на останалия свят да използва парите им при международни разплащания (Бретън Уудската система, приета на международна конференция). Именно по тази престъпна схема Западът управлява дистанционно планетата и изсмуква ресурсите й. САЩ печатат пари без покритие и с тях „купуват“ от „колониите“, които са задължени да приемат зелените им необезпечени с нищо хартийки. Затова единствената ефективна борба срещу днешните неоколониалисти – глобалисти е да не се ползват парите им.

Именно това се стремят да постигнат Китай и Русия в момента и затова Запада е готов на всичко, дори и на война или поредица от войни. Защото Западът отдавна няма никаква икономика, а цялото му богатство се дължи на Бретън Уудското паразитиране – за сметка на все по-развиващите се икономики на страните от Втория и Третия свят.

Държавите от „богатият“ Запад са натрупали ОГРОМЕН дълг. Някои от тях са дори с дълг МИЛИОН долара НА ГЛАВА от населението. Можете ли да си представите какво ще стане, когато всички страни по света или дори само половината спрат да използват грабителския долар и вързаните към него лира, евро и швейцарски франк? Skandaalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

    • Да, от нас зависи. Като ни сложат сега поредните Кирчо и Кокорчо, уж сме ги избрали и като си мълчим, ще има глад, студ и чувство на дълбока благодарност.

  1. Само тук са брилянтните анализи, само тук истината дефилира всеки ден.Въпросът е какъв процент от българите се докосват до тези истини, и какъв процент ги разбират и възприемат. Дали този процент е само 20%,спорен проф. Христов, или повече. Предстоящите избори са най-най сериозният тест за този съсипан народ, защото да бъдат утвърдени същите уважаеми „лидери“, на които списъкът е и дълък и гаден е може би последната стъпка преди АДА.

  2. Ние приемаме еврото , за да затънем в блатото заедно със Запада и САЩ! Това се казва да умреш за САЩ-голяма саможертва!Също са ни освободили от турско робство!

  3. Ако някой има съмнение в изложеното по-горе,може да сравни всичко писано с „Discours de Vladimir Poutine aux participants et invités de la 10ème conférence de Moscou sur la sécurité internationale“ от 17.08.2022 В нашите демократични медии-НИЩО, или осакатени и съкратени материали, доминирани от нескрита русофобия.

  4. „Богоизбрания народ“ губи властта си на Планетата и като отмъщение-опитва да я унищожи…
    Има Бог за всички …

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.