Путин е най-могъщият световен лидер, призна американски генерал

Vladimir Putin meets with United Russia party leadershipВладимир Путин е най-могъщият световен лидер. Това каза американският генерал в оставка и военен анализатор Джек Кин по  Fox News.

Генералът  описва руският президент като „възможно най-могъщият и най-уважаван”  лидер в света, който едновременно  е много популярен и одобряван и в страната си. На въпроса на журналист от телеканала дали страните от G7  смятат да дадат отпор на Русия и да я накажат, Кин отговори, че и Европа, и САЩ са буквално безпомощни пред Русия, а  Путин много добре знае кои са слабостите на НАТО и ако се наложи, ще се възползва от тях.

Генерал Кин се одобрява действията на западните експерти, които обвиняват Путин в анексия на Крим и в участие с войски и техника в бойните действия в Украйна. Американецът казва, че Западът е длъжен да отговори на действията на Русия и пътищата за това са  два –  да изпрати в Украйна смъртоносно оръжие, което да се даде на Киев  и да предислоцира повече войски в страните от Балтика, но  това кой знае защо още не е станало.”Това са важни неща, а ние не ги правим” – категоричен е  той.

Самият  Путин в свое  интервю за италианския вестник Corriere della Sera заяви пък, че само болен човек може да си представи, че Русия може да нападне страни от НАТО. Той  отбеляза, че всички действия на Русия досега са само в отговор на заплахите, които възникват  спрямо нея, а  отговорът е в доста  ограничен обем и мащаб.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.