Проф. Иво Христов: Идват жестоки времена, а България се намира в най-жалкото си състояние (ВИДЕО)

Идват жестоки времена, а България се намира в най-жалкото си състояние, заяви в интервю за ютуб канала „Заедно сме сила“ социологът проф. Иво Христов.

Според него българското общество е в „пълна разкапаност“ и за това свидетелстват случаи като „Семерджиев“ и шофьора на околовръстното, който уби френски гражданин – и двамата се оказаха „под полицейски чадър“.

„Българското общество е тежко болно – до такава степен, че не е в състояние да посрещне предизвикателствата на задаващите се крайно тежки времена“, твърди проф. Христов.

И като илюстрация дава следната метафора – диамантът и въглищата имат един и същ състав и структура – въглерод. Разликата е в силата на налягането, което ги е формирало. „Големите драми и исторически изпитания правят от силните народи диаманти, а слабите превръщат в кюмюр“, казва проф. Христов.

В момента България има икономика, структура и статус на страна от Третия свят, посочва той, анализирайки днешното състояние на страната ни.

Социологът, който два мандата бе народен представител от левицата, предупреди за опасността от диктатура, защото „българите непрекъснато търсят диктатор. защото не желаят да носят отговорност и затова все търсят някой да ги оправи.“ И разказа, че при срещите си с избиратели като депутат твърде често се сблъсквал с хора, които за собствените си житейски несгоди обвинявали „комунизма и четирите годишни времена“, без да си дават сметка, че самите те не са положили никакво усилие, не са проявили смелост и през цялото време са отказвали да носят отговорност дори за собствената си съдба..

Критикувайки корупцията, той посочи, че държавните и общински служби у нас се използват като хранилка. Чрез тях партиите си кътат верен електорат. И даде пример – по времето на социализма, когато населението беше 9 млн. и всичко се управляваше от държавата, чиновниците бяха всичко на всичко 60 хиляди души. Докато днес при 6 млн. население и минимално участие на държавата в икономическия живот, чиновниците са 600 хиляди.

Каза и, че една от най-тревожните новини е тази за резултатите на зрелостния изпит по български език и литература, където двойките тази година са една трета. „Израстнаха няколко крайно неграмотни и необразовани генерации, които за нищо не стават“, с които „вече не може да се говори за нищо сериозно“, е неговата тъжна присъда.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/bcupA0Vo7sQ

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. политиката на брюксел е такава-да се подмени етническия състав на населението,респ.на територията да живеят нехристияни и така до 25г да се ликвидира руското влияние и очисти територията от симпатизиращи на изтока православни българи и се превърне в плацдарм за инвазия на изток..т.е без в нея да живеят вражески за запада православни индивиди..затова се удари здравеопазването,за да се мре и паднем под 50 процента,затова се удари и образованието-да има дебили които се управляват лесно…бг не може да се измъкне от бесилото което готви брюксел…няма полезен ход..ако се опита да бяга от ес ще бъде смазана,а иначе е обречена на бавна кончина..единствения спасителен изход е да се дочака разпада на ес,за да спаси народа и страната..друг изход няма..а дотогава,каквото остане и който оцелее..циганите в бг вече са 1.5 милиона и се увеличават,но НСИ при преброяване отчита 1 милион като българи..но огромната част от тях се турчеят,а тарторите им работят за турски служби,които успяха да ги вербоват,като им намериха хубава работа в турски фирми в германия…положението е изтървано..

  2. Напълно прав е уважавания проф. Иво Христов.
    Така- на дъното сме.
    В това състояние са били и Опълченците на Шипка.
    Състояние на безднадеждност и безизходица- за рационалния разум.
    Духът, братя и сестри!
    Имаме го! Само Вярата и Духът!
    Това ни отличава от наглосаксите и еврогейския им псевдоатлантизъм!
    Вяра колкото синапено зърно- и ще преместим черницата.
    Нямам идея как ще стане- знам, че ще стане!
    Не спирайте, не изпадайте в апатия(заложена в психопрограмите им).
    Вярвайте!

  3. Оооо,Г-н Христов,България е отдавна в Глутницата.Преди около осем години,един човек ,разказваше как някога през деветдесетте години е имал четири билета за Австралия,за него и семейството му.Незаминали,защото това е Родината
    Та,тогава той каза,че предстои нещо не Страшно,а Ужасяващо,което върви по План.Е,Доживяхме!Американската Месомелачка в Двхюйствие!И НАРОДА СПИ!

  4. ДЕБИЛИ МАЙНА ОПРОСТАЧЕНА ЦИГАНИЗИРАНА ОВЧА РАЯ ОТ ТЕЛЕВИЗИОННИТЕ КАНАЛИ СМЪРТ ЗА ЖУРНАЛИСТИТЕ КОИТО ИЗОПАЧАВАТ ИСТИНАТА СОРОСОИДНИТЕ ГНИДИ

  5. Събудете се!
    Програмирали са ви да не изпитвате емоции.
    Питам- защо Бог ви е дал емоции?!
    Събудете се- изпитайте гняв, ненавист и нетърпение!
    Толерантност към дявола?
    Думата толерантност е вредна.
    Идеята е да бъдете пасивни- към дявола!
    Не ви виня- така ни програмираха.
    Програма- бъдете пасивни. Не реагирайте на сатана. Бъдете толерантни.
    Бог ни е дал емоции- за да ни предпази от злото.

  6. Велик човек! Всяка изречена от него дума е истина , болезнена истина! Защо сме глухи да чуем какво ни говори и защо не прилагаме в живота си ясните му и точни наблюдения? Защо всеки един ден ние се „боковизираме“ все повече и повече, защо всички виждаме че така не може и въпреки това продължаваме? Защо и докога?

  7. Един от най- умните мъже на България,с множество изяви в многобройни интервюта, с множество стряскащи оценки, кото досега трябваше да взривят националното ни чувство.И не е само той, но нашето народонаселение отново доказа, че е мърша по Славейков и продължава да коленичи не само пред еднокнижника Борисов, прави го и пред останалите доказани подлоги в шестте МОРСКИ партии.Ами ако си прост и те мързи даже да мислиш и БОГ ще отвърне лицето си от тебе.Всички предполагам знаят приказката за лъжливото овчарче, е ние сме тъкмо такива. Затова, дали Русия или американците ще ни поднесат на тепсия на Турската империя, това не е важно,важно е,че сами сме се подготвили за такъв курбан с робското си поведение.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.