Проф. Глeн Дизeн: Успехите на Pусия на бойното поле водят до каскаден колапс на отбраната на ВСУ. До ноември Укpaйнa ще капитулира (С ВИДЕО)

Успехите на руската армия в зоната на бойните действия водят до каскадно рухване на отбраната на Украйна, пише норвежкият професор Глен Дизен в статия на платформата Substack. Същия анализ той направи и пред норвежката телевизия FION.

„Навлязохме в последния етап на конфликта, който се изразява в каскадно рухване на последните надеждни отбранителни линии на украинската армия. Украйна изпитва логистични проблеми, а също така има и сериозен недостиг на оръжия и боеприпаси, което не позволява на войниците й да действат ефективно“, пише професорът.

Експертът посочи, че побеждаващата Русия, напротив, засилва натиска си, принуждавайки Киев да взема крайно необмислени и на моменти налудни решения, които допълнително влошават ситуацията.

„Русия увеличи дълбочината и интензивността на ракетните си удари, а нейните военни разпробиват с все по-бързи темпове и чупят като кибритени клечки най-здравите и добре защитени отбранителни линии на украинците – тези в Донбас… Ударите срещу енергийната мрежа на Украйна я доведоха до там сега да работи само на 15 % от предишния си капацитет, а това намалява боеспособността на украинските въоръжени сили и съкращава промишленото производство на страната до минимум».

„Конфликтът в Украйна е в последния си етап, при който армията на страната е пред колапс, защитните й линии рухват каскадно, страната се разпада. Очаквам до ноември месец съпротивителните сили на Киев да са сведени до нула и страната да капитулира“, прогнозира проф. Глен Дизен.

Източник: glenndiesen.substack.com

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.