Призив до президента и министъра на културата: Забранете антибългарската пиеса на Джон Малкович „Оръжията и човекът“

До Президента на Р. България

До Министъра на културата на Р. България

Да гл.редактори на ел. медии с реален,

а не изкуствено раздут, еничарски обществен престиж

Господин Президент,

Господин Министър,

Господа главни редактори,

Като българка, историк, майка на убита от нашето „здравеопазване“ единствена дъщеря и член на СБП, приветствам от все сърце Декларацията на Съюзния Управителен съвет, с която писателите се противопоставят на подготвяната в Народния театър, носещ святото име на Патриарха на българската литература Иван Вазов, провокация срещу българския народ! 

„Пиесата“ на Бърнард Шоу, режисирана от треторазрядния холивудски актьор Джон Галвин ( Даниел Леон ) Малкович, е гавра както със защитниците на Съединението и победителите в Сръбско-Българската война ( в която Сърбия е агресор ), така и със съвременна България. Не можем възторжено да възхваляваме Съединението на 6 септември, а на 7 ноември да дадем зелена светлина на присмеха срещу този величав акт на българския политически и войнски героизъм. Не можем да позволим да бъде заплют българският воин и офицер. Самата „пиеса“ няма никаква драматургична стойност, а е пошло падение на иначе талантливия английски писател. „Оръжията и човекът“ не е „призив срещу оръжията“, а подла, недостойна и нямаща нищо общо с реалността, клевета срещу българския народ, чието национално обединение през 1885 г. подкопава имперските интереси на Великобритания.

След като „пиесата“ е освиркана от българското студентство и свалена от сцена във Виена и Берлин в първите десетилетия на 20 в., ще позволим ли днес в самото сърце на България, в нейната столица и в Народния театър, най-уважаваната ( до назначаването на директорския пост на В. Василев ) културна институция в страната, да бъде плисната подобна скверн в лицето на България и на Патриарха на българската литература? 

Господин Президент,

Господин Министър,

Призовавам ви да забраните тази гавра с българското име и чест!

Тази забрана няма да бъде „намеса в работата на културните институции“ ( нагла сороска формула ), а защита на достойнството на България и опазване на националните й приоритети – ваш държавнически дълг, който сте обязани да изпълните!

Господа главни редактори на национално отговорни медии!

Призовавам ви да не пропускате и ден, в който да не бичувате готвената провокация. Нека не се стига до директен ръкопашен сблъсък и проливане на кръв!

Призовавам Президента и службите за национална сигурност да обявят за персона нон грата българомразеца Малковиц, който дори се готви да награби астрономическия хонорар от половин милион лева ( 400 хиляди за постановката и процент за всеки от спектаклите ) от държавата, с която в прав текст се е подиграл. Призовавам институциите да накажат с цялата строгост на закона еничара Васил Василев, под чието управление Народният театър изгуби авторитета си на светилище на българския дух и опозори Вазовото име!

Милена Върбанова

историк, културолог, автор,

член на СБП

Очаквам отговор от Президента и Министъра на културата – в предвидения от закона срок!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Изказвам признателност на сайта „Скандално.нет“ за публикацията на моя призив! Мисля, че дълг на всеки българин е да не позволи на българомразците да извършат пъкленото си дело. Това е сороски тест за българите – ако равнодушно понасят как Сорос плюе в очите на Родината, значи всякакви издевателства над колониалните роби са допустими и умъртвяването на българския народ е факт.
    Как мислите, уважаеми читатели, ако Малковиц се бе осмелил да се изхрачи в лицето на Сърбия или на Турция, колко минути живот бихте му дали в Белград или Истанбул? А тук го приветстват сороски подлоги като В.Василев, Весела Седларска, Патрашковица ( „Не стреляйте по Малкович“) и всякаква отцепродавна измет.

  2. Къде са партийните „вождове“,къде са Бойчето и Пеевския,къде са и останалите претенденти за участие в поредния парламент.Може ли да се допусне, че такава мисъл на национално достойнство се е пръкнала в МЪДРИТЕ ИМ ГЛАВИ, на КИРЕТО И АСЕНЧА, НА ГЕНЕРАЛ Атанасов и на Ристето, че и на Славито Трифонов.Мълчанието и на президента по твърде много въпроси вече става скандално.Ами да питаме г-н Тагарев какво мисли по въпроса, или Соломонча, Плевналиев все евроатлантически колоси.

  3. Веднага и безапелационно се присъединявам към призива!
    ДАНС- свършете си поне веднъж работата- да защитите националния интерес на българския народ!

  4. Благодаря, Мина, благодаря „Пак аз“! Приятели, моля ви, разпространявайте призива! Нека колкото е възможно повече хора да научат за тая отвлатителна гавра с България и да дойдат на протеста!

  5. Президента едва ли им правомощия да забрани пиесата, но културния министър – може.

    • Стига мисли. Действай!
      Действие му е работата!
      Ела с нас на седми!
      Студентите се включиха-младежта се събужда!
      Младежите се включиха и в протестите срещу настаняването на бежанци в Княжево- децата пееха: аз съм българин, обичам наште планини зелени, българин да се наричам- първа радост е за мене!
      Чак не можах да повярвам- децата ли ще ни спасяват?!
      Ставайте от диваните!

  6. Под прякото управление на президента са службите за национална сигурност. Случаят е точно от тяхната компетентност.

  7. Едно пояснение- протестът е организиран от студентите.
    Е, да ви видим- великите диванни писачи!
    Ще дойдете ли да ги подкрепим, или ще жулите салати и ракии и ще се самосъжалявате- колко сте нещастни и онеправдани!
    И-нямате никакво извинение!
    Защото-на седми, ще сте предали рода си!
    Историята си!
    Духа си!
    Родината си!
    И Бог!
    Да бъде на съвестта ви!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.