Преди минути: 1000 yкpaинcки вoйници попаднаха в руски плен при Углeдap. 72-ра бригада на BCУ – „Чepнитe казaци“ е напълно yнищожена.

Руските подразделения от групировката „Восток“ продължават разчистването на обкръжения град Угледар в ДНР, който преди ден премина под пълния контрол на Москва.

Както съобщи блогърът и военен наблюдател Юрий Подоляка в своя Telegram канал сутринта на 3 октомври (днес) руските военни разбиват едно по едно гнездата на съпротива в града и до рано тази сутрин са пленили около хиляда войници от украинските въоръжени сили, много от които са ранени. Цифрата може да не е окончателна, тъй като „прочистването“ продължава.

Ако обобщим съобщенията от украински източници, можем да заключим, че елитната 72-ра бригада на украинските въоръжени сили „Черни казаци“, която защитава града, фактическа е прекратила съществуването си.

„Към нея трябва да прибавим и останалите две бригади от армията на Зеленски, които защитават града и вече са напълно унищожени. Такъв е резултатът от битката за Угледар, която макар и с предизвестен край, все още не е приключила“.

Той посочва, че въпреки важността на града, превземането му съвсем не е единствената задача на групировката „Восток“ в това направление на фронта. Сега руските бойци трябва да пробият отбраната на украинските въоръжени сили в района на Новоукраинка-Богоявленка и заедно с групата „Център“, настъпваща от изток и север, да обкръжат и унищожат Кураховската група на ВСУ.

„Вчера нашите части успяха да обгърнат в полукръг Богоявленка, а други наши части настъпиха от Угледар в тила на позициите на противника северно от Пречистовка. Имаме големи тактически успехи“, отбелязва военният наблюдател.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.