Посрещаме Зеленски днес със спешно решение на Парламента да предадем на Украйна всичките си оръжия и реакторите

Заради днешно посещение на украинския президент Владимир Зеленски в България депутатите трескаво и тотално разместиха програмата си като дадоха превес на точки, свързани с Украйна. „Обновяването“ (разбирай – изпразване) на военновременните ни запаси, декларация в подкрепа на членството на Киев в НАТО и „продажба“ (разбирай- подаряване) на ядрените ни реактори от АЕЦ „Белене“ на Украйна влязоха по спешност в програмата на българския парламент.

Против въпросните вредни за страната ни решения се обявиха БСП и „Възраждане“.

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ДЕБАТИТЕ В НС:

„Някой друг определя дневния ред на НС, нито председателския съвет, нито председателите на групи, а някой друг. Какъв е смисълът от председателския съвет в сряда – там вчера не са обсъждани такива точки, днес идваме в 9 часа и ни изчитате друг дневен ред. Предлагате неща, които не касаят гражданите. Всъщност, касаят ги – ще подарите ядрените ни реактори на Украйна и България ще остане без ядрена енергетика ей така, за един ден“, ядоса се Георги Свиленски от БСП. И поиска точките да не се гласуват, а председателстващият заседанието Росен Желязков трябвало да защити авторитета си, като да обясни какво е наложило за 24 часа да се впишат 4 нови решения в противоречие на закона. Какво ще се случи ако те бъдат гласувани следващата сряда като точка 1, 2,3 и 4, попита социалистът.

Новият дневен ред обаче бе одобрен със 146 гласа „за“, 55 „против“ и трима въздържали се – двама от ИТН и Радостин Василев.

Часове след заседанието на комисията по отбрана парламентът вкара в дневния си ред актуализация на военновременните запаси с оглед на това да даде на Украйна остарели наличности. Така поне бе обяснено на депутатите. Това обаче е завоалираният начин просто да се изпразнят българските военни складове. Това допълнително разпали страстите на депутата Николай Дренчев от „Възраждане“.

Министерският съвет да ускори процеса по обновяване на ведомствените военновременни запаси на Министерство на отбраната, представляващи оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия, чрез замяната им с новопроизведени такива, се предвижда в проекта, предложен от Бойко Борисов и група народни представители. С него се очаква правителството да предоговори сроковете и количествата в сключения с „Вазовски машиностроителни заводи” ЕАД договор при наличие на производствени възможности на държавното публично предприятие за това.

Атанас Зафиров от БСП поиска обяснение на смисъла от това решение. „Самите вносители са наясно, че това е политически акт, наложен ни отвън, който няма практически измерения и аргументация. Никакви детайлни обяснения не сме получили. Няма актуализиран график. Не сме против подновяване на боеприпасите, но сме против пълното изпразване на складовете, което всъщност се цели с това решение и ще се случи. Без график и при положение, че е кристално ясно, че ВМЗ не може да възстанови тези боеприпаси“, каза той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

23 коментара

  1. Да, България падна, сега обаче от всеки зависи дали да „останем хора, в епохата тревожна“. Историята явно се повтаря, защото решихме да се върнем назад.

    • ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ НА ПРОБЛЕМА ЗА ДА ГИ НЯМА ТЕЗИ ПОДЛОГИ.ПОДЛЕЦИ И ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е
      -СПЕШНО ИЗПРАЩАНЕ НА САМАРТ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ В РАБОТЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ГОРЕСПОМЕНАТИ.

      • Де да беше така! За 500 години такъв интересчилък се е развъдил, че 10 парламента един след друг да унищожиш ще има предатели за още 100 и глупаци, които да ги изберат. Докато алчността е водещо „положително качество“, България ще залязва и ще мъждука все по слабо.

      • Иване, братята араби доказаха, че с мъждукане не се живее, трябва си и рязани на зелки.

      • Не знам кои точно араби са доказали нещо, аз такива доказателства не виждам. Знам едно, в сравнение с арабите имаме мижав демографски потенциал и ако започнем да го разхищаваме без подготовка, ще свърши бързо. Фантазирай си Фъки, но преди да решиш да действаш, добре се подготви, ненужни жертви не ни трябват.

  2. Една дълго мотана лъжа падна. Евреинът Зеленски води бандеровците срещу Русия. Разправяйте ми за Холокост, но ако имаше такъв, това нямаше как да се случи!

  3. Президентът на Р България трябва да свика веднага Консултативния Национален Съвет ЗА Сигурност!!!!!

    ЗА нарушаване на Закона за Отбраната и Въоръжените сили на Р България-
    чл.2,чл.3,чл.4(1),чл.5,чл.6(1),чл.7(1)и т. н.
    ЗА нарушаване на Конституцията На Р България чл 5 Ал 4.
    ЗА пишман бързата „Сделка“ за реакторите
    нещо като ала-бала с иракския дълг.
    Ако не, ВИЕ НЕ СТЕ БЪЛГАРСКИ Офицери!!!
    Късайте си пагоните!!! На 06. 05 2024 ще има ли парад на БЪЛГАРСКАТА Армия???
    Даже и за Проверка ЗАРЯ ще има ли нещо останало??? 11

  4. НАЙ ПОЗОРНИЯТ ДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ! ИЗРОДИ!ИЗРОДИ! И…НАРОДА ГЛЕДА ,СЛУША И..НЕ РЕАГИРА! КАК ЩЕ ПЛАЧЕТЕ ГОРЧИВО,КАТО ВИ ВЗЕМАТ СИНОВЕТЕ,НЕМАТЕ ПРЕДСТАВА!СЕГА ,ОБАЧЕ МЪЛЧИТЕ! МЪРШИ! КАК ЕДИН ПЪТ НЕ ИЗЛЯЗОХТЕ,ПОНЕ ДА ПОКАЖЕТЕ НЕСЪГЛАСИЕ? НЕ!ТРАЕТЕ СИ! Е,ЩЕ ВИ СВЪРШИ ЦАРСТВОТО,КАТО ВИ ВЗЕМАТ СИНОВЕТЕ! ЯЖТЕ БОКЛУЦИ,ПИЙТЕ ОТРОВИ,ХАРЧЕТЕ ПАРИ ЗА ПОЧИВКИ,ЧЕ МАЛКО ОСТАВА! ПОСЛЕ…НЕ МИ СЕ МИСЛИ!!!

    • И аз това им казвам, Иве, ама страхливците ме заплюха да си трая, че съм вредяла!
      Еми трайте си вие, страхливци!
      Вие сте вредни за народа!
      Защото искат да ни избият- а вие ми философствате, че нямам право да се защитя! Вие сте вредителите за обществото и българския народ- мълчащите, траещите и страхливците!
      На вас трябва в бъдеще да ви бъде отнето правото на глас и всички облекчения, отнасящи се до българите!

  5. НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ОНИЯ 20% СВЕСТНИ,РОДОЛЮБИВИ И ТРУДОВИ ХОРА! ВИЕ СЕ РАЗПОЗНАВАТЕ!

    • Хубаво, ама то не остана вече народ и дебил, който да не се е изгаврил с нас 33 г. а аз тези 20% нещо не ги виждам.
      Дано войната почне до края на месеца-началото на следващия малко да ни разредят, че тука вече е шебек до шебек и между шебека пак шебек.

  6. За какъв чеп са им нашите реактори. Това не са печки на търдо гориво да си ги подаряват. За да ги ползват им трябва разрешение от инженер-конструктора. И още куп неща, които веднага и безплатно ще ги получат от Русия.

    • За да си купим краварски за над 30 милиарда, които никога няма да заработят и туземците да си светят със свещи, точно както заслужават.

      • И за да направят “мръсна” бомба!

    • Иначе далаверата с реакторите е следната.
      Дали сме 1.5 милиарда, а сега ги продаваме уж за 1.2, само че никой не казва, че цената им е 6 пъти по-висока.
      Дори да не му трябват на зеленото наркоманче, господарите му ще им намерят пазар, като им смъкнат цената с 1 милиард и ще си прибере 6-7 чиста пара.
      За България ще останат две кръгли нули, тъй като нито има държава усрайна, нито имат пари да ги платят.
      Ей така подарък то негласуващите български парапитеци за господарите на наркомана.

      • След това както писах, ще докарат 2 краварски тенекии, на фалиралата им компания, където никога не са проработвали и ние ще им платим 30-40 милиарда за врътката.
        Така българкият шебек ще е дал 50 милиарди и ще чака ток от някакви батерии, които също ще плати още 10 милиарда, но важното е да сме европейци и евроатлантици. И да имаме банани.

      • За оръжието схемата е същата, само че тука ще има и екстри.
        Щото като влезе вражеската войска няма да еbе и трепе децата на кирчо, кокорчо, денков, тагарев ……. а на негласуващите „умници“.
        Еничарите ще са ошушкали всичко и всички и ще си имат частни армии на някой остров.

  7. БРАТЯ КАДИРОВ ВАГНЕР ! ЗАПОВЯДАЙТЕ В БЪЛГАРИЯ ДНЕС 7 ЮЛИ !

    МИШЕНАТА Е В БЪЛГАРИЯ ! ПОКАНАТА Е ОТ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД
    В МОМЕНТА УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ ФАШИСТИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ И ЗЕЛЕНСКИ ИГРАЯТ НА КРИЕНИЦА !

    • Приятелю, днес май е 6 юли- ама карай! И аз вече не знам къде се намирам.
      Подкрепям!

  8. Растрел за всички гласували! Изгонване на НАТО , ЕС , Американското и Англииското посолства! Това е спасението за България!

  9. НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН!!! България трябва да изпрати ВСИЧКИТЕ си боеприпаси на укронацистите и лично на зеленския евреин – нацист – просяк – наркоман и американски слуга. С една малка поправка – да ги изпрати без гилзите, като ги изстреля срещу тях.
    Всеки убит нацист е подарък за човечеството.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.