Пол Крейг Робъртс: Москва може да постави на колене и Киев, и Запада за месеци! Въпросът е защо не го прави!

Москва има възможността да постави както Киев, така и НАТО на колене буквално за няколко месеца, казва Пол Крейг Робъртс , бивш помощник по икономическата политика на министъра на финансите на САЩ, който е служил в администрацията на Роналд Рейгън .

Според него изключително ефективен начин Русия да победи без битки Украйна и Запада, е да спре да доставя на страните от ЕС енергийни ресурси .

Ако Кремъл изключи тока и спре кранчето, това ще постави НАТО и Украйна на колене и директно ще изключи необходимостта от продължаване на специалната военна операция“, каза икономистът.

Той е изненадан, че Русия продължава да доставя природен газ на Европа, докато страните от ЕС продължават да налагат санкции и да водят информационна война срещу нея, като продължават да доставят оръжие на Украйна.

Пол Крейг Робъртс обяснява това странно поведение на Русия с факта, че Кремъл се придържа към международните споразумения и закони. Но колективният Запад отдавна не го прави. Той тълкува всички споразумения повратно и йезуитски според това както му е изгодно.

Ще разбере ли някога Кремъл, че Русия няма полза от това да бъде „добро момче“? — попита Робъртс.

По мнението на американския икономист, Москва трябва да спре всички доставки на ресурси към Запада, всяко сътрудничество с европейските страни и САЩ. Така само след няколко месеца, смята Пол Крейг Робъртс, и НАТО, и Украйна ще се озоват на колене пред Русия.

Припомняме, че страните от ЕС решиха да намалят с две трети доставките на петрол от Русия. Ембаргото ще бъде въведено от декември. Отнася се за руските петролни доставки по море и не се отнася за доставките по тръбопроводите, които преминават през територията на Украйна и Беларус.

Вярно е, че доставките през Украйна са блокирани от 4 август. Като причина за спирането на транзита Киев изтъква, че европейските санкции са блокирали възможността русия да плати на Украйна за транзита. Колко дълго ще продължи тази ситуация все още не е ясно.

По тръбопровода през Украйна петролът отива за Словакия, Унгария и Чехия. Освен това Унгария най-последователно се съпротивлява на опитите на Вашингтон и Брюксел да наложат ограничения върху доставките на енергийни ресурси от Русия. До голяма степен заради съпротивата на Будапеща Европейският съюз дълго време не можеше да наложи ембарго върху доставките на руски петрол.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Пол Грек Робърт, заедно с Чомски са съвестта на американската нация. Русия все още не ползува неговите съвети, щото няма друга нация като тях. Как да допусне предлаганите 100хиляди доброволци от северна Корея да и помагат, как ще се почувстват руснаците в украинската армия, които са насила мобилизирани. Преди години бях шашнат от благородството на руснак тъкмо пред Брандербурските врати, който ни каза , че не трябва да съдим германците за тяхната инвазия в СССР през ВСВ, и това след 27 милиона жертви, военни и цивилни.

  2. След радушното посрещане на Лавров в Африка и отказът на правителствата им да играят по свирката на Щатите, американските зверове започнаха да си дават сметка, че Русия освен че е силна, е мъдра и благородна и това се вижда от целия свят. “ Antony Blinken: «L’avenir du monde sera défini en Afrique» Когато застанах пред асуанския язовир в Египет ни беше обяснено колко много са молили Англия и Щатите да им помогнат, озовали са се на тях пак Русия.По- умни ли са всичките ни политически пачаври от великия Вазов бе хора, няма ли поне мъничко срам пред гения.“Кат Русия няма втора
    тъй могъща на света;
    тя е нашата подпора,
    тя е нашта висота!“

  3. Благородството е черта ,която издига и извисява човека и държава като Русия!Но с един звяр не може и не трябва да се постъпва благородно,защото ставаш негова плячка,а да очакваш звяра да се смили и да не те изяде е илюзия.

  4. ЕС и САЩ доказаха, че нямат мозък за две пари. Реална е опасността някой – като кукуто Пелоси например – да прибегне до ядреното копче, особено ако е в безизходна ситуация. Може би затова Русия предпочита тактиката на бавно сварявяне на жабата.

    • Мисля, че разсъжденията ви са в правилната посока, без резки изпълнения.

  5. ЧЕ РУСИЯ И ПУТИН СА НАЙ ВЕЛИКИ НА ТОЗИ СВЯТ ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ ДО ПОСЛЕДНИЯ ФАШИСТ

  6. ….“в един зверилник-толерантост значи смърт“…
    Велики думи на голям Български писател…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.