Полк. Лорънс Уилкерсън: Много бих искал начело на САЩ да стоеше умен мъж като Путин (С ВИДЕО)

Руският президент никога няма да се поддаде на провокациите на НАТО с опитите им да го въвлекат в ядрен конфликт. Той е твърде умен и пресметлив, а във Вашингтон няма управляващ дори наполовина толкова умен, колкото е руския президент. Това заяви американският полковник в оставка Лорънс Уилкерсън в интервю за You Tube канала на журналиста Judge Napolitano. Полк. Уилкерсън е бивш съветник на американския военен министър Колин Пауъл и първи съветник на Пентагона.

Факт е че руски войници загиват в руската Курска област от американско оръжие. Затова съм съгласен с позицията на Кремъл, че преди 3 седмици САЩ нахлуха в Русия.

Но Путин е твърде пресметлив и твърде умен, за да използва това като повод за ескалиране на войната и за разширяване на нейния обхват. Него идеално го устройва да воюва с нас на територията на Украйна, няма нужда от разпъване на военно-логистичните вериги из половината свят.

Путин прекрасно знае, че неговата ядрена триада е много по-добра от нашата. Руснаците имат иновативни ракетни системи, които превъзхождат нашите поне с едно поколение. Но вижте в същото време какво казва:

Той каза: «Погледнете НАТО. Военният му бюджет представлява 40 % от военните бюджети на всички държави в света. Разходите на Русия за отбрана са едва  2.5 % от общите в света. Е, нужна ли ми е война с НАТО?».  

НАТО знае, че не може да победи Русия в конвенционална война, затова блъфира, като я плаши с ядрен конфликт.  
Но Путин е умен човек.  

Много би ми се искало САЩ да се управляват от поне наполовина толкова умен мъж — колкото е Путин.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.