Полк. Дaниeл Дeйвиc към Пeнтaгoнa: Преди офанзивата в Kypcк Укpaйнa беше обречена, а сега е cмъpтник! Друг резултат ли очаквахте? (С ВИДЕО)

Изпадате в еуфория, че някакви партизански отряди изненадали руснаците и нахлули в техни погранични територии – жалки сте!“, громи военно-политическото ръководство на САЩ полковникът в оставка от американската армия Даниел Дейвис

Офицерът в оставка от въоръжените сили на САЩ Даниел Дейвис нарече крайно инфантилни и глупави изявленията на украински и американските политици, че нахлуването на украинската армия в Курска област ще подобри позициите на Киев в предстоящи мирни преговори с Русия. Това, което правят украинските военни там не е нищо повече от елементарна провокация, породена от безсилието им да се противопоставят на руснаците на реалния фронт в Донбас и Запорожие. Според него в света няма военна сила, която да не може да бъде изненадана от действията на партизански отряди или терористични групи. Киев избра да действа в Курска област с такива способи и „събуди мечката“, успя да „разяри“ Москва и със сигурност нейните нови мирни условия ще са много по-тежки за Украйна от предишните.

ДАНИЕЛ ДЕЙВИС: Зеленски хиляди пъти заяви, че е категорично против споразумение чрез преговори, провеждането на които даже е забранил с президентски указ.
Тогава какво изобщо се опитва да постигне с кървавата месомелачка, която организира на армията си в Курска област? Той не може да организира щурм към Москва, той чисто физически няма дори приблизителните възможности за това.

Но каква ти Москва, украинските военни сили са до такава степен отслабени, че нямат възможност да стигнат дори до Курск. Смешно е дори да се предполага обратното, тъй като те нямат нито оръжейния, нито човешкия потенциал за подобно нещо. За да извършите такава настъпателна операция, ви е необходим най-малкото поне някакъв паритет във въздуха. Украйна го нямаше преди, няма го и сега. Така че защо си мислим, че резултатът ще е различен?

На какво точно се основават надеждите на Зеленски, на Линдзи Греъм и останалите ястреби на войната от групичката им? В Курска област изненадахте руснаците, в това няма съмнение. Но има ли военна сила в света, която да не може да бъде изненадана от действията на партизански отряди или терористични групи. Киев избра да действа в Курска област с такива способи и „събуди мечката“, успя да „разяри“ Москва и със сигурност нейните нови мирни условия ще са много по-тежки за Украйна от предишните.

Какво мислите, че ще се случи сега, когато руснаците се събудиха? Мислите ли, че Путин е толкова смутен от случилото се, че ще търси споразумение чрез преговори?

Хайде, наистина, след две години и половина след началото на конфликта и като се имат предвид хилядите години руска история, някой на Запад искрено ли вярва, че Владимир Путин ще каже:

„О, Боже, претърпяхме тактически провал – не можем да се справим с тези диверсионни групи по границата ни, трябва да се откажем – изтеглям войските от южна и източна Украйна. Връщам им 150 хил. кв. км. територия, пълна с въглища и желязо, защото техните партизани завладяха 1 хил. кв. км. блата и гори по границата ни. Ще трябва да се съгласим да мирни преговори при условията на противника».

Всъщност това само ще мотивира руснаците. Все едно да влезеш в бърлогата на спящата мечка и да я удариш по носа. Първоначално тя ще е объркана, защото не е била готова за това. Причинили сте й лека болка, но тя е крайно разярена от наглостта ви да я заплашите в собствената й бърлога. Вече се е събудила, съвзела се е и мисля, че знаете какво ще последва.

Мисля, че Украйна предприе Курската офанзива от безсилие, защото вижда че губи войната в Донбас, където всъщност се решава съдбата й като държава. Преди офанзивата в Kypcк Укpaйнa беше обречена, а сега, след като погуби там и последните си резерви, вече е cмъpтник! А на този фон Пентагонът изпада в еуфория, че някакви партизански отряди изненадали руснаците и нахлули в техни погранични територии. Пентагонът, и вие от Белия дом – жалки сте!

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Знам как точно се чувстват тези хора, украинци и руснаци в Украйна, световните войни са продължавали около 4,5,6 години, а тази война върви вече над десет години, когато оцелелите концлагеристи през ВСВ виждат съюзническите самолети над концлагерите, са се вбесили, че не бомбандират лагера и са попитали след като са били освободени, защо самолетите не са бомбандирали лагерите, те са им обяснили, че ако са бомбандирали, са щяли да убят и тях, а концлагеристите им отговарят, че дотолкова са били отчаяни, че са били готови да умрат, но концлагерите и злото да бъдат унищожени. Когато си подложен на натиск и терор дълги години и си отчаян от безсилие, психиката на човек се променя и губи дори инстинкта си за самосъхранение! Сега случая е приблизително същия, украинците нямат свобода, чакат на руснаците да ги освободят от нацистите и терора!

  2. Преди офанзивата в Kypcк вато беше обречено, а сега е cмъpтник! Друг резултат ли очаквахте?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.