Пловдив излезе на най-мащабния си Протест! След пререкания с полицията 30 хил. демонстранти блокираха ключово кръстовище и опънаха Палатков лагер! (С ВИДЕО)

Поредният голям протест блокира Пловдив тази вечер. Участие в него взе проф. Велислав Минеков, който е един от организаторите на протеста в София от т.нар. ”Отровно трио”. Недоволните от управлението на Борисов и главния прокурор Гешев се събраха в 19 часа на площад „Съединение“, за да кажат „не“ на подмяната. Последва шествие по главната улица на града и канонада от яйца по административната сграда на Общината.

В призива в социалните мрежи организаторите заявиха, че демокрацията у нас е под заплаха, като направиха паралел със ситуацията в Беларус. Режимите в двете страни са под натиск от своите граждани и яростно се опитват да се спасят. От Пловдив до Минск се чува само едно – Оставка и то веднага, заявиха протестиращите. Но докато Брюксел обръща обстойно внимание на събитията в Беларус, защото те обслужват русофобската му доктрина, в същото време се прави че не вижда протестите срещу диктатурата в България. Явно защото на Брюксел му е някак неудобно да признае, че 11 години страна от ЕС се управлява от авторитарно мафиотско правителство.

Организаторите на протеста се обявиха и срещу предложения от ГЕРБ проект за нова Конституция. Според тях целта на управляващите е да тупат топката и да останат още малко на власт.

От община Пловдив съобщиха, че на протестиращите тази вечер не е разрешено блокирането на булеварди и кръстовища, тъй като организаторите не подали в срок уведомление в администрацията.

Заместник – кметът с ресор „Сигурност и обществен ред“ Йордан Ставрев уточни, че има разрешение само за шествие от площад „Съединение“ по пешеходната Главна улица до площад „Стефан Стамболов“ пред община Пловдив.

Протестиращите коментираха, че отказът на общината е неправомерен и заявиха: „Гответе се за изненади“!

И събитията последваха:

В 21.00 ч.:

Високо напрежение по време на протеста в Пловдив заради отказа на полицията да допусне гражданите да преминат по обичайния си маршрут. Кордон от полицаи пречи на демонстрантите, които шумно скандират „Оставка!“.

Организатор на днешната демонстрация е Иван Дачев, който е предоставил всички необходими заявления в общината, но местната управа не е допуснала провеждането на шествието. Той определи като действието на кмета като умишлен опит да се стигне до сблъсъци между граждани и полиция.

На място в града под тепетата се намират много униформени. По-голямата част от служителите на МВР са с идентификационни номера на униформата.

21.05 ч.:

Вторият лъч на протеста направи полицейската блокада напълно безсмислена без да се стига до сблъсъци. Полицейският кордон в момента се намира между две групи протестиращи.

Скандиранията са „Мафията вън!“. Полицията също бива освиркана

21.10 ч.:

Протестиращи пред полицейския кордон в Пловдив решиха да се отправят в различна посока. Някои останаха на място на блокадата. Демонстрантите се разделиха на няколко групи. Не е ясно накъде точно ще потеглят те.

21.30 ч.:

Протестиращите в Пловдив преминаха покрай Чифте баня и продължиха по пътя си. Към този момент блокади в града няма.

Множество палатки опънаха протестиращите на кръстовището до Панаира. Хората седнаха на пътното платно и мостът в града под тепетата е блокиран. На място са няколко хиляди души.Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Абе пишете бе, пишете една дата, да Ви разбере човек за кога става въпрос, кога е тоя митинг. Толкова ли е трудно да го правите. Понякога има и стари статии отпреди няколко дни. Пишете дати към статиите много ли струва това?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.