Петър Волгин пред ЕП: Стратегията ви за Украйна е цинична, кръвта на загиналите е върху вашите ръце (видeо)

Със смело и правдиво изказване от трибуната на Европейския парламент евродепутатът от България Петър Волгин обвини западните държави за конфликта в Украйна, пише руският сайт „Известия„.

Петър Волгин отбеляза, че конфликтът в Украйна е можело да бъде разрешен още през март 2022 г., но колективният Запад в лицето на САЩ и Борис Джонсън, тогавашен британски премиер, са наредили на украинския президент Володимир Зеленски да спре мирните преговори в Истанбул.

„Колективният Запад знае, че Украйна не може да победи Русия. Знае, че и той самият не може да победи Русия, но използва Украйна и военния конфликт, за да изтощи Русия“, каза политикът.

Според него в резултат на циничната западна стратегия са загинали стотици хиляди хора. Парите, които Европейският съюз (ЕС) изпраща на Киев, носят единствено повече смъртни случаи – както военни, така и цивилни. Евродепутатите, които са гласували в подкрепа на резолюциите за финансова помощ за Украйна, са отговорни за жертвите.

„Кръвта на загиналите в Украйна и в Русия е върху вашите ръце, върху ръцете на мнозинството от евродепутатите“, заключи той.

ВИДЕО С ИЗКАЗВАНЕТО НА ПЕТЪР ВОЛГИН ОТ ТРИБУНАТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ВИЖ ТУК

След речта си Петър Волгин написа във Фейсбук: „Днес направих първото си изказване в пленарната зала на Европейския парламент по темата за продължаващата финансова и военна помощ за Украйна от страна на държавите членки на ЕС. 99% от изказващите се бяха като зомбита. Като надраскани грамофонни плочи повтаряха фрази от типа „Слава на Зеленски“ и „Долу Путин“. Както можете да се досетите, моето изказване беше коренно различно от тези обидни за здравия разум речи. Резюмето на думите ми в едно изречение: всички, които помагат на Зеленски – с думи, пари и/или оръжие – всъщност допринасят за разгарянето на войната и за смъртта на още десетки хиляди украинци и руснаци.“

По-рано по време на заседанието на ЕП заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) Валдис Домбровскис заяви, че 1,4 млрд. евро от замразените руски активи вече са изхарчени от Запада за закупуване на оръжия за Украйна. По-рано през деня „Файненшъл таймс“ съобщи, че ЕС се готви да предостави на Украйна нови заеми на стойност до 40 млрд. евро, независимо от участието на САЩ и продължаващото вето на Унгария върху удължаването на срока на замразяване на руските активи.

В началото на септември бившият британски министър-председател Борис Джонсън потвърди в разговор с руските шегаджии Вован (Владимир Кузнецов) и Лексус (Алексей Столяров), приноса си за прекъсването на мирните преговори между Русия и Украйна през 2022 г.

На 30 август, американската дипломатка Виктория Нюланд заяви в интервю, че Турция е предложила платформа за преговори между Русия и Украйна, като в залата не е имало представители на САЩ. Към края на преговорите представителите на Киев са се посъветвали с представители на САЩ как да процедират, след което споразумението се е разпаднало, уточни Нюланд.

Последният кръг от преговорите между Русия и Украйна се проведе в Истанбул на 29 март 2022 г. Те продължиха около три часа. След тях, преди финалното подписване на мирния договор, който беше изключително изгоден за Украйна, Киев се отказа от договора и официално отказа по-нататъшни контакти с Москва. На 4 октомври същата година украинският президент Володимир Зеленски представи решението на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна, което забранява провеждането на каквито и да е преговори с Русия докато начело на страната е руския президент Владимир Путин.

Източници: „Известия“, Фейсбук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Сигурно половината евродепутати са проспали речта, а две трети от останалите са я пропуснали покрай ушите си. Каквото и да кажеш в този „парламент“, е безсмислена загуба на време, освен ако не отчетем, че все пак е стигнало до „Известия“. Браво на Волгин за честността към избирателите си, той е нашият глас в тази мрачна пещера на злото!

  2. Браво на Волгин! Появи се един българин, който да им каже истината в зомбирания европарламент. На Йончева стиска ли ѝ?

  3. А това видяхте ли го бе сънародници, Втория международен и XIX национален събор на приятелите на Русия, който се проведе на 14 септември т.г. в местността „Паниците“ край Калофер. „5200 БЪЛГАРИ ПОИСКАХА ДРУЖБА И СЪТРУДНИЧЕСТВО С РУСИЯ И КРАЙ НА ПОМОЩИТЕ ЗА РЕЖИМА В КИЕВ “ Само една Ташева си позволи да му даде гласност, другите ни медии мълчат като риби, да речем, евроатлантически.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.