Петков и Рашков: Абсолютен саботаж от страна на българската прокуратура, но Европейската също разследва Борисов! (С ВИДЕО)

Премиерът Кирил Петков и вътрешният министър Бойко Рашков излязоха с извънредно изявление в Министерския съвет половин час преди полунощ в отговор на наглия отказ на прокуратурата на Гешев да повдигне обвинения срещу Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов. Със странния довод: „Поради липса на годни доказателства“. Припомняме, че това стана повод Мутро-премиера Борисов да бъде освободен от ареста скоропостижно, само 24 часа след като бе арестуван.

„Изправени сме за пореден път пред абсолютен саботаж на прокуратурата, ръководена от г-н Гешев. Прокуратурата укрива документи за искане за повдигане на обвинение, с които обаче лесно можем да се снабдим“. Това заяви на извънреден брифинг в Министерския съвет премиерът Кирил Петков, коментирайки действията на прокуратурата по случая с Бойко Борисов.

„Прикриват се и се игнорират сведения, получени от изнудваното от Борисов лице. Само и само, за да не се извърши разследване. Сведения, които са общоизвестни и вече са достояние на Европрокуратурата. Отричат се законови правомощия на разследващите органи и се спъва дейността на всеки, който се опитва да работи срещу корупцията в страната ни. В България независима прокуратура няма“, подчерта министър-председателят.

„В България независима прокуратура няма, има саботаж“, обяви премиерът по повод позицията на прокуратурата за задържането на бившия министър-председател Бойко Борисов.

„Прокуратурата избягва да търси отговорност от тези високопоставени лица“, категоричен бе вътрешният министър Бойко Рашков. Според него прокуратурата насрочила брифинга си нарочно за толкова късен час, за да не може правителството да реагира своевременно.

ВИЖ ВИДЕОТО:

„Чухме късно днес становището на прокуратурата. Прокуратурата прави изводи за производство, на което току що е поставено началото, производство, за което не е имало време да се съберат доказателства, защото е била извършвана проверка“, каза Рашков. Той се възмути, че прокуратурата е обвинила МВР, че не е предприело адекватни действия.

Рашков отрече да липсват доказателства в изпратената от полицията преписка. Това са внушения на прокуратурата, за да оправдае наглия си отказ да разследва Борисов. Рашков констатира, че прокуратурата нарочно е дала пресконференцията си толкова късно, за да не може МВР да се защити. „Прокуратурата за пореден път направи всичко необходимо, за да смачка труда на една служба от МВР“, заяви Бойко Рашков и изрази опасения, че може би оттук нататък тези престъпления, свързани с изнудване на бизнесмена Васил Божков никога няма да може да се докажат.

Той разкри, че полицаите са стоели пред кабинета на прокурорите, които не са ги приели, за да им представят събраните материали и да ги обсъдят заедно. „Прокурорите не са приели оперативните полицаи и разследващите за разговор, не са поискали изобщо да се срещнат с тях“, изрази възмущението си вътрешният министър.

„Днес прокуратурата просто е чаткала да мине целият ден, за да излезе по нощите и да ни сюрпризира със своето становище във връзка с образуваното досъдебно производство“, разтълкува събитията МВР-министърът.

Кирил Петков пък анонсира, че прокуратурата в ЕС ще бъде уведомена. „Ще продължим да се борим България да бъде една свободна, нормално, цивилизована и правова държава. Да, битката няма да е лесна, но тя вече е започнала. Съжалявам за прокуратурата, че се изложи по толкова очевиден начин тази вечер“, обобщи Петков.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Не ни занимавайте с алабализми докато ни вкарвате в кереча, давайки оръжия съветско производство на Украйна.Това е сега жизненоважно, а не Боко вътре, Боко вън. Ако не можете да го осъдите, той ще осъди държавата в Страсбург и за пореден път ще стане „Аз го започнах, той ме довърши“. Само дето нито Рашков ще си продаде някой от имотите за да плати обезщетението, нито Кирчо ще задели някой и друг милион. Сметката ще я плати пак народа или това,което остане от него след войната с Русия в която тези красавци ни вкарват докато разиграват цирка с боковия арест за отвличане на вниманието.

  2. Аз мисля, че тази управляваща коалиция е добра, правят ми добро впечатление!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.