Петима бивши британски министри на отбраната: Нека Украйна изстреля нашите ракети по Русия

Призивът е отправен към британския премиер Киър Стармър

След като разговорите във Вашингтон между британския премиер и американския президент за това дали да позволят на Украйна да използва американските и британски далекобойни ракети за удари по цели в Русия, стигнаха до задънена улица, петима бивши британски министри на отбраната излязоха с общо изявление, че Великобритания не трябва да чака подкрепата на САЩ по този въпрос, пише вестник „Сънди таймс“.

В статия озаглавена „Действайте сами и оставете Украйна да изстреля ракетитe“ вестник „Сънди таймс“ информира, че петима британски бивши министри на отбраната и един бивш премиер са отправили този призив към премиера Киър Стармър да даде „зелена светлина“ на Киев да използва ракетите Storm Shadow въпреки липсата на подкрепа за това от страна на САЩ. Грант Шапс, Бен Уолъс, Гавин Уилямсън, Пени Мордант, Лиъм Фокс и Борис Джонсън предупредиха премиера, че всяко по-нататъшно забавяне означава сигурна смърт за Украйна, съобщава БНР.

Повеждайки хор от гласове, призоваващи Великобритания да действа едностранно, Шапс заяви: „След като не получи официално одобрение от САЩ, Стармър трябва еднолично да предостави на президента Зеленски това, от което отчаяно се нуждае днес. Така ние разбираме нашата глобална лидерска позиция и тя минава през пълната подкрепа за Украйна“. Различни глобалистки лобита засилват все повече натиска си срещу правителствата на Обединеното кралство и САЩ с искане да позволят използването на ракетите Storm Shadow от Киев дълбоко в руската територия. Основният им аргумент е че евентуална руска победа в Украйна силно ще застраши световното влияние на САЩ, Обединеното кралство и целия западен свят.

Източник: БНР

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.