Песков: Турнето на неонацистите от „Азов“ в Европа е уродливо явление

Руската федерация смята целите си за безалтернативни, но е готова да ги постигне както чрез крайна мярка – специалната военна операция, така и чрез преговори. Това заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, като подчерта, че страната никога не е изоставяла мирния процес в Украйна, предаде ТАСС. Освен това той нарече „турнето на неонацистите в Европа“ от „Азов“ (терористична организация, забранена в Руската федерация) из европейските градове „отвратително явление и уродлива проява“ на Киевския режим.

„Това е отвратително явление, това е уродлива проява на Киевския режим. Това навярно още веднъж потвърждава, че сме абсолютно прави. Всъщност Киевският режим се превърна в една от люлките на възраждането на нацизма на европейския континент“, добави говорителят на Кремъл. Отговаряйки на въпроса защо западните медии подкрепят това, Песков посочи: „Те са готови да подкрепят всякакви най-уродливи прояви на Киевския режим, само и само да продължи войната до последния украинец“. 

„Ние не приемаме това. За всеки руснак това е най-грозното нещо, което може да се случи“, отбеляза Песков и добави, че основната задача на Русия е да продължи специалната военна операция и да постигне целите, поставени от руския президент Владимир Путин. „Имаме задачи да гарантираме нашите интереси, да гарантираме нашата сигурност – както за нас, така и за бъдещите поколения. И, разбира се, мирният процес е за предпочитане, специалната военна операция започна едва след като всичките ни опасения, всичките ни призиви бяха категорично отхвърлени“, обясни Песков. По думите му, спецоперацията е започнала като крайна мярка за постигане на целите на Руската федерация.

Песков отбеляза, че „всяка война завършва с мирни преговори“. „Дали в резултат на специалната военна операция или в резултат на мирни преговори – за нас няма друга алтернатива, освен да постигнем всичките си цели и ние определено ще ги постигнем“, заключи той.

„Очевидно е, че на Киевския режим не му е лесно, очевидно е, че все повече ще нараства – може би не с тези темпове, с които ни се иска, но ще расте броят на хората, които изтрезняват от пропагандата на Киев и започват да гледат реално на случващото се“, заяви още Песков. Отговаряйки на въпроса защо Киев през последните дни засили реториката си за преговори с Москва, говорителят на Кремъл отбеляза, че „Ще е добре на този въпрос да отговорят официалните власти в Киев. Политиката на Москва е да обсъжда директни предложения, а не намеци и недомлъвки“, заяви той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.