Песков: В Украйна идват все повече чуждестранни инструктори, но Русия все по-ефективно ги унищожава

Все повече чуждестранни инструктори идват в Украйна, но Русия ги унищожава все по-ефективно, каза прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в интервю за „Известия“ в кулоарите на Източния икономически форум.

„Със сигурност знаем, че инструктори от различни страни по света се намират на територията на Украйна. Част от тях участват пряко във военните действия на терен, а други подготвят и обучават украинската армия – често на терористични тактики. Прякото участие на много западни държави в конфликта е очевидно. Това не е новина. Нашата армия обаче става все по-ефективна при нанасяне на удари по такива цели“, каза той. Песков отбеляза, че такова масирано участие на западни военни е много добре от гледна точка на провеждането на специалната военна операция и постигане на целите, поставени от руското ръководство. Защото е още едно доказателство, че Украйна е окупирана държава, която в момента Русия освобождава.

Песков каза още, че киевският режим, предчувствайки своя близък край, вече не се спира пред нищо. „И ако нашите военни, въпреки всичко, продължават своите атаки единствено и само срещу военни или паравоенни цели, режимът в Киев не се свени да използва касетъчни боеприпаси срещу жилищни райони и чисто граждански цели. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Г-н Песков, управлявате сила, която е над силата на падналия ангел, опитващ се да детронира Бог.
    Последната дума е на Отца- а тя е: че белият конник ще върже змея.
    Българският народ, който е кръвно и духовно свързан с руският- е с вас.
    Ние сме едно.
    Една кръв, една плът.
    “И като рече това, духна върху тях и им каза: Приемете Светия Дух.”
    Йоан 20:22

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.