Пентагонът в истерия: „Руснаците скоростно и приоритетно унищожават всяка US-военна техника, която изпратим на Украйна“

На фронтовата линия горят хиляди единици американска военна техника – от ПВО-системи за милиард долара до танкове за стотици милиони. САЩ съветват украинските въоръжени сили да подновят производството на техните си украински оръжейни системи в оръжейни заводи в страни от Източна Европа, за да не се дискредитират повече US образците.

Сн: Руски войници се снимат за спомен с поредната унищожена от руската армия възскъпа западна оръжейна система. Стотици подобни снимки циркулират в интернет пространството

Белгийското издание Army Recognition анализира украинските социални мрежи и откритите източници, от където става ясно, че в операциите срещу руските войски ВСУ все повече използват украинската гаубица „Богдана“.

Това показва, че доставените по-рано в големи партиди от НАТО западни гаубици са близо до изчерпването си (сред тях са американските M109 Paladin, британските AS-90, германските PzH 2000, френските Caesar и полските Krab).  

«Богдана 4.0» е подобрена версия на гаубицата, която се разработва от украинците от 2009 г. Тя е създадена да работи със снаряди на НАТО с калибър 155 мм. Което е само още едно доказателство, че много преди Евромайдана украинските власти са гледали сериозно към НАТО.

Само през това лято в контрабатарейни борби са унищожени 11 гаубици „Богдана“. Според оценките на холандския OSINT проект Oryx, от началото на СВО украинците са загубили 610 различни видове гаубици, сред които най-много 2С1 „Гвоздика“ (не по-малко от 133 броя), американските M777A2 (не по-малко от 97 броя) и M109 Paladin (65 броя).

Американските военни кръгове са в истерия от това, че руснаците целенасочено и суперприоритетно унищожават всички американски оръжия на фронта и в тила и в най-големи количества – артилерията. От тези руски действия следва първо, че въоръжените сили на Украйна губят своя най-значим боен потенциал, и второ, нанасят се непоправими щети на репутацията на оръжията „Произведено в САЩ“, което удря по целия ВПК на Америка и намаляване на поръчките на други държави към него.  

В бъдеще това предполага загуба на позициите на на САЩ на световния пазар на оръжие. Затова отвъд океана призоваха Украйна да в бъдеще да разчита повече на собствените си сили, като поеха ангажимента да осигурят производство на украински образци оръжия в оръжейни заводи в Източна Европа.

Както писаха изданията Business Insider и Meta Defense през май, американците отказаха по-нататъшни доставки на M982 Excalibur на украинската армия.  

Благодарение на ефективната работа на руската радиоелектронна борба, точността на снарядите на тези системи спадна почти 10 пъти. Ако по-рано 2 снаряда M982 Excalibur бяха достатъчни за точно попадение и унищожаване на целта, сега са необходими поне 19. Затова се очаква функционалността на подобрената «Богдана» да бъде значително по-малка от доказалите се вече като неефективни за борба с руснаците оръжейни системи на НАТО.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Здравейте.
    Преди малко със съжаление разбрах, че отново е невъзможно да вляза във Вашия сайт.
    Не се случва за първи път – извратените соросоиди редовно се опитват да ви наложат цензура.

    Наскоро ми попадна един видео клип, който много ясно показва американската и западно европейската система на образование.
    Клипът е пародия, но не се заблуждавайте – всичко това е точно така. Имам опит … за съжаление. За съжаление в западна Европа простащината е издигната в култ.
    За мене ще е удоволствие да покажа на нормалните Българи с това, което се опитват да ни наложат и което НЕ ТРЯБВА ДА ДОПУСКАМЕ.
    Бих се радвал да видя клипа. когато чета Вашият сайт.
    Моля ви, не публикувайте моето име и Емайл. Няма смисъл да Ви обяснявам до какви последствия може да доведе това.

    Моля, последвайте линка:

    https://www.youtube.com/watch?v=Zh3Yz3PiXZw

    Във Фейсбук има и превод на Български.

    С благодарност и уважение към Вас:

    БЪЛГАРИН

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.