Откривателката на Омикрон: Европейските Правителства ме Принудиха да Не казвам, че Щамът е Безобиден!

Лекарката, която откри щама омикрон, Анджелик Кутзи, разкри, че е била притискана от европейските правителства да не разкрива, че щамът има крайно лека форма и е направо безобиден. Това разказа тя в интервю за германския Die Welt.

„Казаха ми да не казвам публично истината а именно, че щамът омикрон е леко заболяване без усложнения и опасност за живота на пациентите. Помолиха ме да се въздържа от подобни изявления, а вместо това да твърдя, че омикрон предизвиква много сериозни заболявания, често с летален изход. „Аз отказах.“

– „Как да разбираме думите ви, че омикрон е с крайно лека форма?“ — пита журналиста от Die Welt.

– „Аз съм клиницист и въз основа на клиничната картина виждам, че няма никакви индикации щамът на омикрон да предизвика сериозно заболяване. Симптомите обикновено са много леки. Не изключвам да има случаи някой да се разболее, но този щам е много по-безобиден от сезонния грип.

„Същото се отнася и за основния щам на Covid-19. Дефиницията за Covid-19 като леко заболяване е ясна и това е определението на СЗО: пациентите могат да се лекуват у дома и не се нуждаят от кислород или хоспитализация“, каза тя.

Попитана защо са й пречели да каже истината, Кутзи каза: „За това не знам. Опитаха се да ми затворят устата, но не успяха“.

„Само в един момент поддадох на натиска им, бях прекалено изтощена от непрекъснатия им натиск и се принудих публично да кажа следното: „В Южна Африка омикрон протича леко, но в Европа пораженията върху заболелите са много сериозни“. Това искаха да чуят вашите политици.

Д-р Кутзи споделя, че натискът срещу нея не е бил от страна на властите в родината й Южна Африка, а от европейски правителства. Била подложена на атака с всевъзможни критики от учени от Обединеното кралство и Холандия, които я хокали: „Как може да твърдите, че омикрон е безобиден, че протича леко? Това е сериозно заболяване. — Вижте мутациите“. Д-р Кутзи съобщава имената на въпросните проправителствени пропагандисти.

Те проваляха докладите ми, които буквално ги вадеха от релси. Навсякъде, където пращах свои доклади, се намираха някакви професори-теоретици, които да ми опонират. В случай на пандемия обаче трябва да следите основно какво се случва на терен. Защо никой не пита общопрактикуващите лекари, инфекционистите, имунолозите, които реално лекуват пациентите – те какво мислят. И моите проучвания върху открития от мен омикрон, и клиничната картина на представянето му показват, че това е един безобиден вирусен щам, твърди в интервюто си за Die Welt д-р Анджелик Кутзи.

Откривателката на омикрон д-р Анджелик Кутзи работи в Претория и е председател на Южноафриканската мeдицинcка асоциация. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.