Остин отряза Зеленски: Удари по Русия с американско оръжие няма да променят ситуацията в Украйна. Конфликтът ще бъде решен с преговори

Използването на предоставени на Киев американски оръжия за нанасяне на удари по територията на Русия няма да промени значително ситуацията в Украйна. Това заяви министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин на днешната редовна среща на съюзниците на Украйна във военновъздушната база „Рамщайн“ в Германия, предаде Ройтерс. По този начин той деликатно се противопостави на желанието на Киев, изразено на същия форум от президента Владимир Зеленски САЩ и западните съюзници на премахнат ограниченията върху употребата на предоставените от тях далекобойни оръжия.

Говорейки пред репортери след среща в американската военновъздушна база в западния германски град Рамщайн, посветена на помощта за Украйна, Остин подчерта, че не конкретното оръжие ще промени ситуацията.

Остин обясни американския отказ и с това, че Русия е преместила своите планиращи бомби отвъд обхвата на ракетите ATAКМС и британските крилати ракети „Сторм Шадоу“.

Остин заяви още, че конфликтът в Украйна ще бъде разрешен на масата за преговори, но е трудно да се предвиди кога ще стане това. 

„Вярвам, че този конфликт ще бъде решен в някакъв момент на масата за преговори, но кога ще настъпи този момент, е трудно да се каже“, заяви той.

Думите на американския военен министър са пряк отговор на молбата на Зеленски от днес. На срещата във военната база Рамщайн на групата за координиране на оръжейните доставки за Украйна, Зеленски призова западните съюзници на страната му да игнорират „червените линии“ на Москва и да позволят на Киев да използва оръжия с голям обсег за удари по руска територия.

„Да, трябва да разполагаме с тези способности с голям обсег не само на окупираната територия на Украйна, но и на руска територия, така че Русия да бъде мотивирана да търси мир“, каза Зеленски.

Той се опита да представи разрешението за удари с голям обсег като още един начин за оказване на натиск върху Русия да прекрати продължаващата от две и половина години инвазия.

По-рано руският президент Владимир Путин заяви на Източния икономически форум, че Русия никога не се е отказвала от преговорите за Украйна, но не и въз основа на „ефимерни искания“, а въз основа на параметрите, договорени през март-април 22 г. в Истанбул условия. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. При общуването с луд виновен не е лудият, а този, който общува с него.И кокошките разбраха, че Русия не само не може да бъде победена, съвсем ама съвсем безсмислени са хилядите убити мъже от двете страни на границата, всички рускоговорящи. Не помогна ни най-малко и директната намеса на западни специалисти, а кръв продължава да се лее. За сметка на цялата тази необяснима лудост, Европа е тази , която години наред ще плаща фактурата с бедност, безработица и т/н.

  2. Франция и Англия дадоха разрешение,краварите искат да видят какво ще направи Русия и тогава и те ще дадат разрешение .

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.