Орбан пред „Билд“: Поражение на Русия в Украйна – това е Утопия! Руснаците имат много иновативни оръжия и са по-решителни

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че няма как Русия да загуби войната в Украйна, като се вземат предвид баланса на силите, оръжията и технологиите. Той каза това в интервю за заместник-главния редактор на вестник „Билд“ Пол Ронцхаймер. Коментирайки срещата си с руския президент Владимир Путин в Москва, Орбан подчерта, че „той (Путин) има ясна представа какво ще се случи и как Русия ще победи“. „Имах възможност да разговарям и с украинския, и с руския президент и повярвайте ми, през следващите два-три месеца ситуацията на фронта силно ще ескалира. Ще бъде много по-брутално, отколкото си представяте“, продължи Орбан.

„Путин не може да загуби, ако сравняваме военните, оръжията и технологиите от двете страни. Победата над Русия е пълна утопия. Няма абсолютно никаква възможност Русия да бъде победена“, каза Орбан. Орбан прогнозира, че „ситуацията на фронта силно ще се влоши през следващите месеци“. „Русия има много и високотехнологични оръжия и руснаците са настроени по-решително“, каза той. Затова, според него, „сега е най-подходящият момент“ да се „премине към мирни преговори“.

Унгарският премиер отбеляза, че иска да обсъди възможността за разрешаване на украинския конфликт с пет ключови играча – Русия, Украйна, САЩ, ЕС и Китай. На 2 юли Орбан посети Киев, където разговаря за възможни мирни преговори с украинския президент Владимир Зеленски. На 5 юли той обсъди начините за разрешаване на конфликта с Путин в Москва, а на 8 юли Орбан посети Китай. След посещението си в Пекин и срещата със Си Дзинпин Орбан ще лети за САЩ, информира ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.