Ново зверство! Убиха още една журналистка в Украйна!

олгаВ Украйна убиха още един журналист!

Главната редакторка на „Нетешински вестник” Олга Мороз е била  открита мъртва в дома си, а  по тялото има сериозни  следи от насилие. Изданието, което тя ръководеше, излиза в Хмелницка област и не е изцяло подвластно на новата украинска политика, като си позволява да има собствено мнение.

Тялото на редакторката е открито в жилището й от роднини. Официалната причина, която се тиражира е  с цел грабеж, но никой не вярва на това. По-скоро всички смятат, че е убита  заради професионалната й дейност и непокорството към властите. Извършват се следствени действия, които засега са в задънена улица.

За смъртта на Мороз излезе информация още на 15 април. Тя обаче бе потвърдена от Главното управление на украинското МВР  на 16 април. Тогава бе огласено и  убийството на журналистката от Киев Олеся Бузина, която бе застреляна от хора с маски в преминаваща край нея кола. На улицата от изстрели  загина и основателят на изданието „Обком” Сергей Сухобок.

Това са много сериозни сигнали, че в Украйна на власт са хора с близка до фашистката идеология, коментират някои световни медии. Свирепата цензура, която бе гласувана от Върховната Рада и отказа на някои от журналистите да се подчинят, доведе до серия от убийства. И тримата убити са работели в издания, които симпатизират на Русия.

Убийство на журналист обаче е най-ниското стъпало, което могат да достигнат фанатизирани, жадни за власт хора и явно в Украйна става нещо страшно, също като по времето на Хитлер в Германия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Дати бе хора. Слагайте дата, да знаем от кога е статията.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.