Нинова към Борисов: Хвърлихте много пари да ме свалите от поста председател на БСП!

Същинска зимна буря с виелица се разрази днес в Народното събрание. В чутовен сблъсък лидерът на БСП Корнелия Нинова обстреля псевдо-премиера Борисов и то в няколко рунда. А в сюблимния момент Нинова шамароса Борисов с обвинението, че е „хвърлил много пари, да я отстрани от председателския пост в БСП“ и предложи да му разясни детайлите кога и с кои хора е говорил по този въпрос, както и колко пари им е дал да изпълнят тази мръсна поръчка. При тези думи премиерът напусна гневен и силно зачервен парламентарната зала.

Ето кратък разбор на случилото се:

След като прочете ярко критична декларация от името на ПГ на БСП и изброи всички скандали и далавери във властта от последния месец Нинова поиска оставката на присъстващия в залата Бойко Борисов и на цялото му корумпирано и некадърно правителство. Поиска я от името на 1 милион българи, които са гласували за БСП и нейните 80 народни представители.

Залата гръмна, а неколцина депутати от ГЕРБ подвикнаха на Нинова, че нямала право да иска оставки.

„Борисов не може да ми оспорва правото да му искам оставката, защото аз говоря от името на 1 милион българи, гласували за „БСП за България“, подчерта лидерът на БСП .

И се мотивира: „Не се изказвам тук в лично качество. Говоря от името на 1 милион българи, които са подкрепили БСП за България“ и тя е тук с 80 народни представители“. След което се обърна лично към Борисово: „Не отнемайте на тези 1 милион българи правото да имат мнение, различно от вашето и да ви искат оставката“.

„Разбира се, че имате възможност и право да ми искате оставката. За разлика от вас обаче, аз на 2 пъти съм си давал оставката и съм напускал управлението… и народът ме е връщал после. 2 пъти! А вие, Нинова, излъгахте този 1 милион ваши избиратели, че ще си я подадете и след една седмица казахте: „Няма да си я дам“. Има една народна поговорка: В къщата на обесения не се говори за въже! Та, като употребявате думата „оставка“, винаги трябва да се сещате за това, което направихте вие“, отвърна й премиерът.

Тук Корнелия Нинова избухна и буквално смаза премиера: „Излъгах не 1 милион българи, а премиерът Борисов и няколко бизнесмени в България, които искаха да ме отстранят като председател на партията“, скочи веднага Нинова и попита премиера иска ли да чуе от нея къде и кога е ставала заверата за нейното сваляне от лидерския пост в БСП.

„Вие бяхте там, г-н Борисов, на тайна среща с няколко олигарси. Искате ли поименно да ви кажа кого и как уговаряхте да ме смените от поста председател на БСП. Искате ли да ви кажа колко пари хвърлихте за тази цел? Точната сума искате ли? Излъгани останаха не българските граждани, гласували за БСП, а вие, уважаеми, както и няколко бизнесмени, които си знаят в какви разговори участваха за овладяването на БСП, вие останахте излъгани. Съжалявам! Няма да овладеете БСП по схемата, по която разбихте десните сили в България, поне не в скоро време“, изтъкна лидерът на партията.

Борисов не отговори, а скоропостижно напусна ядосан и зачервен залата.

Минути преди тази злощастна и позорна за Борисов развръзка на двубоя, Корнелия Нинова коментира от трибуната думите на премиера Бойко Борисов, че БСП завидяли на ГЕРБ че „тяхното момиче Мария Габриел е избрана за зам.- председател на ЕНП.

На това за завистта няма да ви отговоря- нямам намерение да падам на вашето ниско ниво. Но ще ви отговоря кое ни дразни: Това че ходите на партийни мероприятия на ГЕРБ и ЕНП с държавния самолет. А той ви е даден да го ползвате в ролята си на министър- председател. Трябва да го ползвате за държавни посещения, а не за партийните мероприятия на ГЕРБ в ЕНП. След което най-нагло ни заявявате, че конгреса на ЕНП бил държавно посещение на България! Пътувайте си, когато сте на държавно посещение, но не използвайте парите на хората за партийните си нужди в ГЕРБ и ЕНП. Що се отнася до заменките – ще ви помогнем да разкриете всички злоупотреби“, не спря с атаките Нинова.

Тя попита още:“Казвате, че сте превели пари за водната криза в Перник. Защо чак сега, като кризата е от поне 4 години. И къде проспахте цялото това време?“.

По отношение на Шенген лидерът на БСП изтъкна, че причината да не влезем в тази зона е чудовищната корупция в трите правителства на Бойко Борисов. „С вас начело на държавата, г-н Борисов, никога няма да влезем в Шенген“, добави още Нинова. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. НЕ ИСКАМЕ ШЕНГЕН НЕ ИСКАМЕ ЕВРО НЕ ИСКАМЕ ТЕРОРИСТИЧНИТЕ СЪЮЗИ НАТО И ЕС НЕ ИСКАМЕ МАФИОТСКОТО ПРАБИТЕЛСТВО И БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ ИСКАМЕ СИ ЖИВОТА ПРЕДИ 1989 ЗАЕДНО С НАРОДНИЯ НИ ОБИЧАН ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ ИСТОРИЯТА И БРАТСКА ВЕЛИКА И СВЯТА РУСИЯ ИСКАМЕ СИ НРБ И БРАТУШКИТЕ

  2. Не ме интересува партията на Нинова, но като човек силен, деен, умен и точен много я харесвам. На бойко тиквата само Нинова е нужна.

  3. Разбрахте ли??Убедихте ли се господа български народ заспал ,че тази жена е за почит и голямо уважение ..жена без страх да застане очи в очи срещу неправдата унищожаваща българският народ..краката трябва да й миете и водата да й пиете от благодарност,че се застъпва против несправедливостта,кражбите и лъжите в името за благото на народа си..

  4. Ще й мия краката и ще й пия водата тогава, когато върне „Техноимпекс“ на българите. Хубаво е шамаросала Тиквата, но от тия шамари не ни става по-добре. Стиска ли й да ни изкара на площадите??? Не вярвам на думи, а на дела! Докато БСП не се очисти от приватизаторите и олигарсите, няма да е алтернатива на ГЕРБ. И там виреят същите боклуци, трябва да ги изметат. Това е истината.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.