Настоящата линия на фронта оформя пет кoтeлa с възможност за пълно oбкpъжaвaнe на BCУ. Pycнaцитe са на прага на гoлям пpoбив в Дoнбac

Ако се погледнат подробно очертанията на фронта в Донбас (виж картата долу), се разкрива изключително интересна картина, пише Telegram каналът „Военная Хроника“.

И въпреки че напредването на въоръжените сили на Руската федерация не навсякъде е толкова бързо, както по посока Покровск, виждаме как в различни участъци на фронта през последните 2 месеца руските сили са изработили цели пет котела в украинската отбрана с тенденция съвсем скоро да се превърнат в големи обкръжения.

Първият огневи котел е в района на Северск

Вторият обгръща в полукръг ключовите за украинската отбрана градове Часов Яр и Константиновка

Третият котел се оформя в момента в района на град Покровск

Четвъртият котел вече се е оформил и всеки момент ще щракне като капан, обкръжавайки градовете Селидово и Курахово

Петият котел се оформя в момента в района на Великая Новосельовка на границата между Донбас и Запорожие.

Някои от тези участъци от фронта все още не са се оформили напълно в „огневи чували“ и за да се случи това, ще са необходими още малко време и усилия от страна на руските въоръжени сили. Но новата руска тактика, която избягва фронтални атаки срещу укрепените градове, а ги заобикаля и обсажда, както и изтеглянето на част от украинските въоръжени сили към Курска област, съчетано с петте оформили се котела, ни дава основание да прогнозираме, че скоро руските сили ще пречупят и последната непрекъсната линия на украинската отбрана, връхлитайки като ураган и превземайки остатъците от Донбас, които все още са под украински контрол, отбелязват от „Военная Хроника“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.