Над 300 украински бойци и чуждестранни инструктори са убити или ранени при руски удар срещу военен център в Полтава

Повече от 300 украински бойци, включително чуждестранни инструктори, бяха убити или ранени при атака срещу учебно-тренировъчен център в Полтава. Това съобщи военен източник пред ТАСС.

„В резултат на ракетния удар са убити и ранени над 300 украински бойци, сред които със сигурност има чуждестранни инструктори“, каза събеседникът на агенцията. Той отбеляза, че атаката е извършена с ракети „Искандер-М“, а таваните на три етажа и покривът на центъра са се срутили.

„Ударът по тренировъчния център на свързочните войски на Въоръжените сили на Украйна в Полтава беше нанесен с две крилати ракети от комплекса „Искандер-М“.“. Характерът на разрушенията показва, че една ракета е попаднала между третия и четвъртия етаж, експлозията е съборила таваните на четвъртия и петия етаж, без да срути покрива на сградата. Втората ракета е ударила покрива на сградата отгоре, срутвайки покрива и таваните на петия, четвъртия и третия етаж“, каза източникът на ТАСС.

Комплекс „Искандер – М“

Събеседникът на ТАСС добави, че през нощта е била извършена атака срещу пункт за настаняване на чуждестранни наемници в хотел „Гранд Палас“ в град Запорожие, ликвидирани са над 50 бойци.

Депутат от Радата: Киев лъже, че ударът в Полтава е засегнал учебно заведение и болница. Лъже за броя на жертвите, лъже за всичко

Украинските власти намаляват броя на жертвите на удара на руските сили по военно обучителен център в Полтава. Това заяви депутатът от Върховната Рада Артьом Дмитрук. „Властите манипулират, като казват, че ударът е засегнал „учебно заведение и болница“. Те лъжат за броя на загиналите, лъжат за всичко, защото се страхуват. Страхуват се, че ще им се наложи да отговарят“, пише той в канала си в Telegram, предаде ТАСС. Украинският президент Владимир Зеленски заяви, че ударът е убил 41 души и е ранил над 180.

Сн: Артьом Дмитрук – депутат от Върховната Рада на Украйна

Дмитрук добави, че командването на въоръжените сили на страната не е заповядало на военнослужещите да слязат в мазетата по време на въздушната атака, в резултат на което са загинали повечето от тях.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че ударът е убил 41 души и е ранил над 180. Междувременно бившият депутат от Върховната Рада Игор Мосийчук заяви, че няколко десетки украински военни са били убити и около 600 са били ранени.

ТАСС съобщи, че над 300 украински бойци, включително чуждестранни инструктори, са били убити или ранени при атака срещу учебно-тренировъчен център в Полтава. „В резултат на ракетния удар са убити и ранени над 300 украински бойци, сред които със сигурност има чуждестранни инструктори“, е съобщил военен източник пред ТАСС. Той отбелязва, че атаката е извършена с ракети „Искандер-М“, а таваните на три етажа и покривът на центъра са се срутили. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.