България Излъга! Контейнерът във Взривения Камион е Украински, минал е през България и е носел Бомба!

Из прес съобщението на Министерски съвет:

Безспорно е установено, че взривеният на Кримския мост камион никога не е бил на територията на Република България“

Да припомним, че руската страна никога не е твърдяла обратното. Там се говори, че товарът на взривения на Кримския мост камион е тръгнал от България, пратката е потеглила от пристанище Бургас, пристигнала е на грузинското черноморско пристанище Поти, от там е натоварена на камион и т.н.

Но ето още от лъжливите увъртания на МС:

„Според твърденията на руски медии взривеният на 8 октомври 2022 г. камион е превозвал полиетиленово фолио. Проверката на българските служби установи също, че стока със сходни характеристики е въведена на територията на България от друга страна членка на ЕС в контейнер с надлежно оформени документи под режим транзит“.

Може някоя руска жълта медия да се е объркала и да е написала, че фолиото е полиетиленово, но руските спец. служби през цялото време говорят за алуминиево фолио, в чиито рула е бил загърнат тротил. И е все тая как са го написали в товарителния документ – полиетиленово, алуминиево или хартиено – тези данни се пишат от изпращача на стоката и не подлежат на някакъв по-специален контрол. Има си хас да напишат в товарителницата, че изпращат алуминиево-тротилова бомба с взривател.

По време на престоя на въпросната стока в България, тя е била под митнически надзор и е напуснала страната в същия контейнер през пристанище Бургас на 17 септември 2022 г. в посока към държава, различна от Русия.

От проверката става категорично ясно, че контейнерът, с който стоката е напуснала България, не е бил на взривения камион.“

Общо взето това са основните „доказателства“ в официалното изявление на МС, на които се разчита да оневинят България. Ние обаче ще дадем малко допълнителна информация по казуса, премълчана както от Министерски съвет и бг. службите, така и от казионните медии:

Контейнера в камиона е на украинската фирма „Транс Логистик УАЛЛС“!

Камиона с контейнера на украинската фирма тръгва от Украйна, минава през Румъния и влиза в България през Русе.

В Русе стои 20-тина дни!

От Русе го поема камион на българска фирма, който го транспортира до пристанището в Бургас.

От Бургас пътува с кораб до пристанището Поти в Грузия. От там товарът е поет от частен превозвач, ангажиран да извърши превоза чрез интернет приложение на случаен принцип, който транспортира товара до Армения.

В Армения контейнера е прехвърлен на друг камион и т. н. по вече описания маршрут… до Кримския мост.

Контейнера с алуминиево-тротилната бомба е можело да бъде сменен в Грузия или Армения. За западните служби не е проблем да претоварят съдържанието му в друг контейнер с лекотата, с която са сменяли камионите.

 

Така че, егати защитната теза. Щом българските власти увъртат и излизат с толкова инфантилни аргументи, значи са замесени.

Забележка от Скандално.нет: Специалисти ни разясниха, че никак не е трудно в пратката от алуминиеви цилиндри, завити с алуминиево фолио, да бъде излят тротил. А взривателят вероятно е сложен в камиона някъде по пътя… и е взривен на свръх-къси вълни от спътник, в точния момент на изравняване на камиона с цистерните на релсовия път.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. НЯМА НИЩО ТАЙНО, КОЕТО ДА НЕ СТАНЕ ЯВНО !

    ИМА ДОБЛИЖАВАНЕ ДО ИНФОРМАЦИЯТА И ВЗРИВЯВАНЕТО. ВСЕ НЯКОЙ ЩЕ ПРОПЕЕ !

    ЖЕРТВИТЕ ЩЕ СЕ ОТКРИЯТ И ЩЕ ГИ РАЗГРИЯТ !

    ИНТЕРЕСНА ЧЕТИВО ЗА РАЗМИСЛИ !

    НЯКОЙ ЩЕ СИ БЛЪСКА ГЛАВАТА, ДРУГИ ЩЕ ОБСЪЖДАТ ИСТОРИЯТА … ТРЕТИ ЩЕ ОТМЪЩАВАТ, А ЧЕТВЪРТИ ЩЕ КРЕЩЯТ, НО МНОГО КЪСНО !

    СТЕФАНЪ Д-РЪ ДИМИТРОВЪ ЧОЛАКОВЪ
    11 ОКТОМВРИ 2022 – БЪЛГАРИЯ

  2. Простият факт, че този товар е охраняван в Русе цели 20 дни е добър прозорец към истината.Да се осланяме на мнението на Бойчето за сетен път доказва, че сме дебили. Той завалията бил сигурен, как може един пожарникар да има такава сигурност?Ако бяха разпитани кой е дал заповед за охрана на товара и кой е поръчителя, щяхме да помогнем на Русия. Сега се затвърждаваме като гнусни подлоги.

  3. България най-вероятно няма никакво отношение към терористичния акт.Контейнерът с натоварения и маскиран взрив е вкаран в България,където е очаквал спокойно момента да бъде закаран по създадения канал до мястото на атентата.Какви са точните причини за престоя му знае само организаторът.И въобще не мога да разбера реакцията на българските власти,още повече,че движенията на контейнерите по света са проследими и лесно установими.Най-много да обвинят български митничари,че са вършили нехайно служебнте си задължения.И накрая:не знаете ли как да напишете кода за проверка на български?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.