Мрачна прогноза: Гърция спешно ще продава острови

Гърция островЕксперти от голямата консултантска компания Knight Frank предвещават за идните три години бърза разпродажба на гръцките острови.

От една страна сегашните им собственици ще поискат да се отърват  от тежащите им активи, върху които трябва да плащат сериозни данъци, а не като досега да се промъкват между капките.

Засега 10% от гръцките острови са продадени и са собственост на частни лица. Държавата пък има собственост върху между 1200 и 6000 острова. Ще се наложи през следващите три критични за страната години правителството да направи план  колко от атрактивните обекти могат да бъдат изложени за продажба или  пък да бъдат дадени на чуждестранни инвеститори за дългосрочен период. Очаква се богати чужденци да проявят интерес  и да вложат пари в гръцката недвижима собственост.

По този начин ще има сериозни постъпления в бюджета, както от продажбата на островите, така и от данъците, които новите собственици ще плащат.

В момента много екстравагантни богаташи притежават най-красивите острови в страната. Бивш емир от Катар, дъщеря на руски милиардер и други милиардери са построили дворци там, а най-скъпият остров е продаден за 126 милиона евро.

Сега се очаква цените рязко да паднат.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.