МО на Русия публикува Секретна Заповед на ВС на Украйна за Превземане на Донбас! (ДОКУМЕНТ) Ето защо Русия нахлу в Украйна:

Текстът на секретната заповед, подписан от командващия Националната гвардия на Украйна генерал-полковник Балан, съдържащ и инструкции за подготовката за офанзива срещу Донецката и Луганската народни републики, е публикуван от руското министерство на отбраната днес, на 25 март.

Секретният документ е доставен от руски военни. Той съдържа доказателства, че в дните преди старта на руската специална операция в Украйна, Киев се е готвил за силово решение на конфликта в Донбас.

И именно тревожните съобщения на руските разведки за намеренията на режима в Киев са провокирали Владимир Путин да издаде заповедта си за изпреварващи действия в помощ на Донбас.

„Украинската заповедта подробно описва плана за подготовка на една от ударните групи за настъпателни действия в зоната на така наречените операции на обединените сили в Донбас“, каза говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков .

Планът за мащабна офанзива на украинските националисти беше осуетен благодарение на започването на специалната военна операция на руските въоръжени сили.

„Това направи възможно спасяването на десетки, ако не и стотици хиляди рускоезични цивилни в Донбас, които Киев в продължение на 8 години методично обстрелваше и избиваше с едрокалибрена и реактивна артилерия, карайки възрастни хора, жени и деца да живеят в мазетата на собствените си домове“, каза генерал-майорът. След началото на специалната операция войските на ДНР и ЛНР, освобождавайки окупирани от нацистките батальони територии на Донбас, се натъкнаха на няколко масови гробове на стотици цивилни жители, разстреляни в тила с вързани ръце. Натъкна се и на два нацистки центъра за изтезания на цивилни.

Министерството на отбраната на РФ днес публикува и данни за загубите на украинската и руската страна по време на специална военна операция. Загубите на украинските войски възлизат на около 30 хиляди души, повече от 14 хиляди от тях са убити, а около 16 хиляди са ранени. От руска страна загиналите до момента военнослужещи са 1351, а броят на ранените е 3825. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.