МО: България няма да участва по никакъв начин с военнослужещи на територията на Украйна

България няма да участва по никакъв начин с военнослужещи на територията на Украйна. Решение за участие на български войски в операции извън територията на страната ни може да вземе само Народното събрание. Такова предложение никога не е било на дневен ред. Всички инициативи, свързани с подготовката на украински военнослужещи, се извършват извън територията на България. Това заявяват в позиция от Министерството на отбраната.

От МО припомнят и решението на Народното събрание от 9 декември миналата година: „Имаме поставена задача и можем да извършваме единствено подготовка на украински лица за бойни санитари – до 60 души за една година. Предвижда се 4 групи от по 15 души всяка да бъдат обучени в България”, се казва в позицията.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Безпокоително звучи, и никак ненавременно ако наистина не се очаква участието ни, веднъж неприятелска страна сме, координационен център за Черно море, чужди бази върху които нямаме никакъв контрол и небе на съседна страна с еф, задали са се избори и сегашните политически курви няма да решават както досега, проститутки политически убеждения нямат, и реалността война сега и е момента

  2. Щом така гръмко го афишират, значи да очакваме точно обратното в най-кратки срокове. Дано да не позная, ама ми се струва, че този път България здравата ще си изпати от тази война и ще го загазим много.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.