МОЩНА 150 хилядна КИТАЙСКА армия ТРЪГНА към Северна Корея! Американците са в ПАНИКА! Каква е ЦЕЛТА на китайския ЩУРМ? Разкритията ШОКИРАТ! Вижте Тук!

Тези дни Игор Морозов експерт по международна сигурност към Съвета на Руската федерация заяви в прав текст, че новият американски президент Доналд Тръмп се е върнал към стратегията за ГЛОБАЛНО ДОМИНИРАНЕ на САЩ над целия свят, която бе провеждана упорито и въпреки многобройните неуспехи, от неговите трима предшественици.

В резултат на тази „стратегия“ администрацията на президента Барак Обама най-напред влезе в конфликт с Китай. През март 2015 година бойни кораби на Шестия американски флот нахлуха в Южнокитайско море и заплашиха Пекин, че ще затворят пътя на търговския флот, чрез който огромната азиатска държава получава жизнено важни стоки като нефт, и  изнася своята продукция за много страни по целия свят.

Няколко месеца по-късно отново в Южнокитайско море се проведоха най-грандиозните руско-китайски военноморски учения с участието на 25 руски и китайски кораба, 4 подводници, много самолети и вертолети. Ученията имаха задача да тренират взаимодействието на двете морски армади, както и дебаркиране и завладяване на предмостие на сушата. Необявената цел на тези учения бе да се демонстрира на Съединените щати, че освен тях в света има и друга сила, която е напълно способна и готова да им противостои в евентуален бъдещ конфликт.

Администрацията на президента Доналд Тръмп продължи изпълнението на американската стратегия за глобално доминиране. Този път като нападна военновъздушна база на сирийските войски с крилатите ракети „Томахоук“. А малко по-рано Доналд Тръмп заплаши Северна Корея, че ще я засипе с ядрени ракети. И на всичко отгоре започна да разполага в Южна Корея системи от прословутия американски ядрен щит, който както е известно, освен защитни има и нападателни функции.

Ето защо Пекин, който отдавна се опасява от агресивната американска политика в азиатския регион, беше принуден да направи следващата стъпка. Днес  КИТАЙСКИЯТ външен министър ПРЕДУПРЕДИ САЩ:  НЕ НАПАДАЙТЕ Северна Корея!

И за да придаде значимост на това ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ,  само преди два дни 150 хилядна китайска армия се отправи към границите на Северна Корея. С цел да прекрати в зародиш мераците на емоционалният и не особено предвидим нов американски президент Доналд Тръмп,  който след нападението на Сирия, можеше да се пробва да нападне и Северна Корея.

И наистина атмосферата на Корейския полуостров остава много напрегната след няколкото извършени ядрени опита от страна на севернокорейския лидер Ким Чен Ун. Те, обаче,  бяха извършени не самоцелно, а в отговор на непрекъснатите американски заплахи.

Нека направим и едно пояснение. Въпреки че западната преса се опитва с всички сили да изобрази  Ким Чен Ун като някакъв страшен демон, който може всеки момент да изстреля ядрени ракети по САЩ или Япония, това съвсем не е така. Президентът на Северна Корея просто е човек, който не иска да се подчини на диктата на Вашингтон и затова, винаги „честната“ американска преса го демонизира по всевъзможни начини.

Нека си спомним  още, че Запада нарича и Владимир Путин „диктатор“ и „убиец“. Съвсем неотдавна и самият Доналд Тръмп нарече много щатски средства за масова информация „лъжци“, които фабрикуват фалшиви новини. Така че да се вярва на западните медии е главоболна работа. Поради простата причина, че при тях истината отдавна е в служба на лъжата. А коварството е станало втора природа и на медии, и на управляващия елит в страните от Западна Европа и САЩ.

В този контекст напълно можем да си обясним нарастващото безпокойство, което Пекин изпитва относно евентуални бъдещи действия на САЩ в региона.

Нещо повече. Тази 150 хилядна китайска армия не е тръгнала към Северна Корея просто на разходка. Китай има намерение да СПРЕ изключително грубата и недодялана намеса на САЩ в региона около двете Кореи. И не за друго, а защото това заплашва пряко националната сигурност на гигантската държава.

Освен това,  не бива да забравяме, че към Корейския полуостров се отправя мощна военна групировка на военноморските сили на САЩ начело с есминеца „Карл Уинсън“, който носи на борда си голямо количество бойни и транспортни самолети.

Затова и китайската армия е тръгнала на поход. Защото САЩ отново надуват мускули в южнокитайско море. И целта съвсем не е само Северна Корея.  Целта е обкръжаването на Китай с кордон от неприятелски държави, натъпкани с американски стратегически ракети. И неутрализирането на всички евентуални съюзници на китайския дракон.

За да бъде обхваната огромната страна в ядрени клещи. Така, както янките се опитват да обхванат в огнен обръч и Руската федерация.

САЩ искат да неутрализират Русия и Китай и така да си осигурят отдавна сънуваното  от тях глобално доминиране.

Само че руският Колос и китайският Дракон разбират добре опасността. И се подготвят много отдавна за нея.

И няма сила, която да ги унищожи!

Автор Иво Македонски Skandalno.net

 

 

 

 

 

 

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Не е лошо от време на време да се замисляме,какво би представлявал Китай без САЩ.Преди години Китайска войска по същия начин се беше засилила да побеждава СССР.Последствията бяха потресаващи.

  2. Незнам дали си спомняте и когато мощната Китайска армия навлезе във Виетнам.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.