Москва: 18 хил. чуждестранни наемници се бият в „Международния легион“ на ВСУ

В „Международния легион“ на ВСУ Западът е събрал 18 хил. наемници от 85 държави, заяви директорът на руската Федерална служба за сигурност (ФСС) Александър Бортников на заседание на Съвета на ръководителите на службите за сигурност и специалните служби на ОНД.

„Мащабът на създадената от Запада система за доставки на украинския фронт се илюстрира добре с така наречения „Международен легион на териториалната отбрана на Украйна“. Той се състои само от чуждестранни наемници, които са вербувани на Запад и воюват на украинския фронт. Броят им достигна 18 хиляди. Това са представители на повече от 85 страни по света, в т.ч. държави и на страни постсъветското пространство“, отбеляза той.

Най-голям е броят в Украйна на полските, френските и грузинските бойци“, добави ръководителят на ФСС, като добави, че напоследък в редиците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се увеличил драстично броят на наемниците от латиноамериканските страни. „Специалнате военна подготовка на вербуваните чужденци се извършва в учебни центрове и лагери на НАТО, разположени на териториите на Полша, Латвия и Литва“, каза Бортников.

По думите му, продължаващото изпращане в Украйна на чуждестранни наемници и бойци от международни терористични организации потвърждава намерението на Запада да увеличи мащаба и интензивността на военните операции. „В повечето случаи набирането на такива лица се извършва от украински чуждестранни институции, които опеерират на място в съответните държави“, добави той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Спокойно. Украинците имат ковчези за всички. А когато ковчезите свършат ще ги опаковат в чували за боклук.
    А средния коефициент на интелигентност на Света само ще се вдигне, когато бъдат изтрепани идиотите, които се бият за пари и то срещу Армия и Държава, които не могат да бъдат победени.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.