Москва разсекрети документ за плановете на Париж да изпрати 2000 войници в Украйна

Руската служба за външно разузнаване (СВР) разсекрети пълния доклад на един от нейните резиденти за планираното изпращане на френски военен контингент в Украйна през март 2024 г. Пълният текст на шифрограмата на резидента под псевдоним Феликс по тази тема е публикуван в сп. „Разведчик“.

Припомняме, че ръководителят на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин заяви на 19 март, че Париж вече подготвя военен контингент от около 2000 души, който да изпрати в Украйна. Тогава Франция отрече това твърдение.

ЕТО ДОКУМЕНТА:

„Във Френската армия са обезпокоени от нарасналия брой на убитите французи в украинския театър на военните действия. Отбелязва се, че само в резултат на унищожаването от въоръжените сили на Руската федерация на пункта за временно разполагане на чужденци край Харков на 17 януари тази година са убити „десетки френски граждани“ и оттогава „подобни руски атаки се превърнаха в норма в украинския конфликт“. Както неофициално признава френското министерство на въоръжените сили, страната не е търпяла такива загуби в жива сила в чужбина от войната в Алжир през втората половина на ХХ век“, се отбелязва в шифрограмата.

В нея се казва още, че броят на убитите френски войници се крие старателно, както и самият факт на участието на френските военни в Украйна. „Поради това причастните ведомства са заети с решаването на практически въпроси: организиране на погребения, изплащане на обезщетения на семействата на загиналите и пенсии за инвалидите“, се казва в документа. Позовавайки се на свои източници, резидентът пише, че броят на загиналите французи „вече е надхвърлил психологически значим праг“. Публикуването на подобни чувствителни данни може да предизвика масови протести във Франция, отбелязва резидентът. По негови данни, във френското военно ръководство се опасяват от недоволство сред действащите офицери от среден ранг, които са „непропорционално много“ сред загиналите и на настоящия етап вече има проблеми с намирането на „доброволци“ за ротация в Украйна.

„Въпреки това, според наличните данни, Франция продължава с подготовката на контингент, който да изпрати в Украйна. В началния етап той ще наброява около 2000 души. Френското военно ведомство се опасява, че такава значима военна част няма да може да бъде прехвърлена и разположена в Украйна незабелязано. Така той ще се превърне в приоритетна легитимна мишена за атаки от страна на руските въоръжени сили“, се казва в шифрограмата.

Идеята за евентуално изпращане на западни сухопътни сили в Украйна започна да се обсъжда след изявление на френския президент Еманюел Макрон, който в края на февруари заяви, че този въпрос е бил повдигнат на среща в Париж с участието на представители на около 20 западни страни. По думите му тогава участниците не са постигнали консенсус по този въпрос, но такъв сценарий не може да бъде изключен в бъдеще. По-късно Макрон отново допусна възможността за изпращането на френски войски в Украйна, ако Киев поиска и „ако руските сили пробият фронтовата линия“, а след това вестник „Монд“ съобщи, че Макрон иска да създаде коалиция в ЕС за съвместно изпращане на инструктори в Украйна, припомня ТАСС.

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви тогава, че появата на чужди военни контингенти в Украйна ще доведе до изключително негативни, дори непоправими последици.

Прочетете още: Руското разузнаване разсекрети документ, разкриващ, че САЩ търсят алтернатива на Зеленски

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. НАТО и всички европейски държави(с изключение на Русия), трябва да прекратят отношенията с Украйна, защото влизат все по-дълбоко в блатото и във все повече загуби и разходи, а и умират много невинни хора, деца! От Русия и търговията, купуването на евтини суровини, имат полза, а от Украйна, нямат никаква полза и самата Украйна е заплаха за европейските държави!

  2. Французите правят голяма грешка, да не се набутват в тази мръсна война на Зеленски, ще ви съсипе!

  3. Еврейските демони, които контролират Колективния Запад, презират всички гои (не-евреи), а също презират и цялата планета. Чифутите със сатанинска радост биха изтребили цялото население на Земята, ако можеха.

    Повечето хора не разбират, че еврейски демони контролират Запада. НАТЮ е частната армия на сатанинската еврейска мафия – Дълбоката държава.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.