Москва: Мариупол е Освободен от неонацистите, започна евакуация на населението! Ето какви зверства са вършили нацистите в града: (С ВИДЕО)

Всички огневи точки на неонацистите в предградията на Мариупол, както и въоръжените им сили в жилищните райони на града, са унищожени. Това заяви в понеделник началникът на Националния център за управление на отбраната на Руската федерация генерал-полковник Михаил Мизинцев, съобщава ТАСС. 

Според Мизинцев националистите насилствено са принуждавали мъже на възраст от 18 до 60 години да се присъединят към батальоните за отбрана в Харков, Одеса и Николаев. Принудата се е състояла в заплахи, че ще избият семействата им. По думите на руския генерал, местните жители масово са били рекетирани и плашени до смърт, за да се съгласят да воюват на страната на украинската армия и националистическите батальони.

Началникът на Националния център за управление на отбраната на Руската федерация Михаил Мизинцев

„Днес, в резултат на ефективни действия на частите на Донецката народна република, с подкрепата на части на руските въоръжени сили, всички огневи точки, оборудвани от неонацистите в крайградските райони на Мариупол, са прецизно унищожени“, каза Мизинцев.

По думите му, успешната операция по отблокирането на града е направила възможно днес в 15 часа и отварянето на хуманитарни коридори за излизане на цивилни и започване на масова евакуация на населението, което дълго време е било заложник на неонацистите. 

Министерството на отбраната на Русия съобщава, че в Мариупол са били изратени незабавно автоколони с хуманитарен товар. Първият конвой вече е пристигнал в Мариупол и е доставил 450 тона лекарства, стоки от първа необходимост и храни, включително бебешка храна.

Освен това за евакуация на нуждаещите се и пострадали мариуполци са сформирани четири колони с общо 200 автобуса, от които 50 вече са пристигнали в Мариупол, а останалите се придвижват.

Според Мизинцев, под заплахата от репресии и убийства на семействата им, националистите са принуждавали мъже на възраст от 18 до 60 години да се присъединят към украинските батальони в рускоезичните градове Харков, Одеса и Николаев. По думите на руския генерал, местните жители били рекетирани, наплашени до смърт и съответно принудени да се съгласят да воюват на страната на украинската армия. Той също така каза, че неонацистите продължават да унищожават напълно или частично рускоезичното население в Украйна и фактически извършват геноцид над целия югоизток, добавя ТАСС.

По думите на Мизинцев, когато националистите дошли на власт в Украйна през 2014 г., „те са провели пълна, мащабна, подготвена и ръководена от западни експерти кампания за масова украинизация на населението, насочена предимно срещу рускоезичните граждани на страната, които са концентрирано мнозинство в осем области в южната и източната част.“

Мизинцев отбеляза, че по-голямата част от цивилното население, което националистите задържат в градовете на Украйна, търси защита не от Запада, а от Русия.

Според руското Министерство на отбраната близо 7000 граждани на чужди държави са държани като заложници от бойци от украинските батальони за териториална отбрана. Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/Mr7hBnQ7iY0

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.