Москва: Край на диктата на Вашингтон! Ето го руският отговор на американското „сдържане“:

Русия ще предприеме курс към активно сдържане на САЩ, ако Вашингтон не престане с агресивните си действия. Това заяви руският зам.-външен министър Сергей Рябков. САЩ се опитват да притискат Русия по различни направления, като се месят директно и грубо във вътрешната ни политика. Москва, разбира се, може да отговори реципрочно.

Ние все още не сме се отказали да търсим конструктивни решения, не сме се отказали и от партньорския диалог… но търпението ни вече се изчерпва. Ако САЩ продължават по същия начин, Русия ще потърси съдействие от международната общност като отговор на американската агресия. Имаме основание да смятаме, че много държави ще ни подкрепят. Москва ще намери съюзници сред страните, които все още са трезвомислещи и готови да се борят за един многополюсен свят. Преди 20 години ние в Русия видяхме логичния край на еднополюсния модел, налаган от диктатурата на Вашингтон. Сега този край го вижда целия свят.

Флагманът на този еднополюсен модел САЩ вече са загубили връзка с действителността, категоричен е Рябков. Американската пропагандна машина разчита само на злостна и нереалистична риторика, разпространявана в огромни обеми от медиите им, с които са обримчили света като с паяжина. Москва обаче е твърдо решена да сложи край на тази американска агресия. И вярваме, че ще намерим още съмишленици.

Силно послание, което предвещава нов курс във външната политика на Кремъл отправи и говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. Тя обвини НАТО, че в стремежа си да оцелеят като военна организация, са набелязали Русия като враг. Всички натовски учения през последните години се провеждат в опасна близост до руските граници. И всеки опит на Кремъл за разведряване на отношенията бива отхвърлян с най-неадекватни аргументи. НАТО дори едностранно замрази комитета „Русия- НАТО“, създаден през 2002 г., чиято цел беше сближаване на двата военни блока и гарантиране на по-висока степен на сигурност за цялата планета.

Захарова акцентира и върху натовските учения в Челноморския регион, като отбеляза, че те застрашават мира и сигурността в района (бел.а. а България е сред основните участници в Черноморските учения на НАТО). Изказванията на Рябков и Захарова са в отговор на заявената по-рано днес от НАТО „нова стратегия за преминаване към курс на активно сдържане на Русия и Китай“. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. НАТО И ЕС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ФАЛШИВОТО ЧЛЕНСТВО НЕ ПО ЖЕЛАНИЕ НА НАРОДА А ОТ КУПЕНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ИЗБРАНИ ОТ ВАС БЪЛГАРОУБИЙЦИ ЧИЙТО ЧАДЪР СТЕ ВИЕ УБИВАТЕ БЪЛГАРИЯ ВЪРХУ ШАХТИ И СТЪЛБИЩА ПРЕД БОЛНИЦИТЕ ПРОКУЖДАТЕ ДЕЦАТА НИ И ГИ ИЗБИВАТЕ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ СВЕТОВНИ ТЕРОРИСТИ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА Н А В Е К И РУСИЯ ТЯ Е В КРЪВТА ДУШИТЕ И СЪРЦАТА НИ НАРОДЕ ВЪСТАВАЙ САМО БСП ЩЕ СЪЖИВИ БЪЛГАРИЯ СЪВМЕСТНО СЪС БРАТСКА РУСИЯ КАКТО В И Н А Г И

  2. Точно така! Русия никога не е започвала нападателна война, но на много народи е помогнала да се освободят от едно или друго робство или нападение. Това е истината и се корени основно в славянския произход на Русия.Не трябва да забравяме, че най добре сме били, когато сме в съюз с Русия и това всеки българин го знае. И тази Дружба трябва да се възстанови до като не е станал прекалено късно!

  3. ИДВАЙТЕ БРАТУШКИ ЧАКАМЕ ВИ С НОСТАЛГИЯ ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ВЕЧНА ОБИЧ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ ЛИПСВАТЕ НИ КАТО СЛЪНЦЕ И ВЪЗДУХ БЕЗ ТЕБЕ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ БЪЛГАРИЯ УМИРА ИДВЙТЕ БРАТУШКИ НИЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВИ ИСКАМЕ

  4. Не прочетох статията,но в този сайт непрекъснато насъсквате САЩ и Русия помежду им и търсите конфликти, нямате спирачка!
    Никой няма полза от такъв конфликт,най-малко пък ние в България!

    • Никой никого не насъсква Русия срещу сащ! То фактите и събитията в световен план говорят за действията на единия най-вече(сащ ).И пак погледнато в исторически план Русия никога не е започвала войни,но винаги ги е печелила! Така че всякакви действия срещу нея да са умната и внимателни ,да не се получи мечката да оскубе и изяде шибаната кокошка!

  5. Абе стига си насъсквал хората един срещу друг, писна ни, като ти е зор,грабвай оръжието и отивай да се биеш някъде,аман!

  6. Никой никого не насъсква Русия срещу сащ! То фактите и събитията в световен план говорят за действията на единия най-вече(сащ ).И пак погледнато в исторически план Русия никога не е започвала войни,но винаги ги е печелила! Така че всякакви действия срещу нея да са умната и внимателни ,да не се получи мечката да оскубе и изяде шибаната кокошка!

  7. А Русия извършва ли военни учения до границите на Америка?И разполага ли военни бази в съседите и?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.