Мистерията се заплита! Сирийските бунтовници показаха видео с пленения от тях пилот! Къде е свалила самолета Турция?

самолет гораМистерията със сваления руски военен самолет се заплита!

Само преди няколко минути агенция Ройтерс съобщи, че е получила видео от сирийска бунтовническа групировка. В него сирийците се хвалят, че са пленили руски пилот. Те са заснели свалянето на  СУ-24 на турско-сирийската граница, а след това има кадри  как единият от летците  се приземява след катапултирането от  самолета в гориста местност, в която са бунтовниците. Той е жив и  абсолютно невредим.

Чува се и глас зад кадър, който строго  пита защо навсякъде се разпространява,  че човекът е починал, след като е жив и здрав и те са готови със записа да докажат това.

Остава обаче въпросът къде е вторият пилот? Според руските медии съдбата му е неизвестна и има голяма вероятност да е загинал.

Още по-голям въпрос буди фактът, че плененият летец се намира при сирийските бунтовници. Това означава, че или самолетът е паднал в Сирия и както твърди руското командване не е нарушил въздушната граница на Турция, или на територията на самата Турция има клетки със сирийски бунтовници – нещо, което би предизвикало страшен международен скандал.

От Анкара пък твърдят, че самолетът е бил в турското въздушно пространство, пет пъти са го предупредили да се оттегли, а след това са го свалили. Според тях пилотът пък е арестуван.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.