Медведчук: С нападението срещу Курска област Зеленски подписа Смъртната Присъда на Украйна

Зеленски подписа смъртната присъда на украинската държавност, като нареди нападението над Курска област, заяви председателят на Съвета на движението „Другата Украйна“ Виктор Медведчук.

„Когато Зеленски нахлу в Русия, той окончателно подписа присъдата на украинската държавност. Преди това фатално решение все още имаше някаква възможност да се стигне до мирни преговори и да се запази Украйна, макар и с териториални загуби, но без разделяне и поглъщане от други държави. Днес това вече е невъзможно, Украйна на Зеленски в сегашната политическа ситуация не е нужна на нито един от водещите световни играчи“, пише в публикацията си Медведчук.

Москва се оттегли мирните инициативи след нападението на ВСУ в района на Курск и според Медведчук това означава, че тя вече не разглежда вариант Украйна да остане във формат на самостоятелна държава.

Това е терористична държава, която премина всички възможни червени линии и по тази причина е крайно вредна за Русия. Това засяга и Запада, тъй като постсъветската република се е превърнала в точка на военна нестабилност, обясни Медведчук.

„Зеленски е вклинил Украйна между чука и наковалнята в сблъсъка Русия-Запад и вече не е възможно да я измъкне от това положение. В тази ситуация е необходимо да се спаси украинският народ, тъй като политиката на Зеленски е да унищожи украинците в огъня на войната между Изтока и Запада, в която нито той, нито кликата му ще умрат“, обобщи той.

През юни президентът Владимир Путин предприе инициативи за мирно уреждане на конфликта в Украйна. Москва предложи незабавно да прекрати огъня и обяви готовност за преговори при условие – изтегляне на ВСУ от територията на новите региони на Русия. Другите условия на Москва бяха Киев да декларира отказ от намерението си да се присъедини към НАТО, да извърши демилитаризация и денацификация и да приеме неутрален, необвързан и безядрен статут.

След терористичната атака на ВСУ в Курска област Путин нарече невъзможни преговорите с тези, които „безразборно нанасят удари по цивилни граждани, гражданска инфраструктура или се опитват да създадат заплахи за ядрените обекти“. В същото време по-късно помощникът на президента Юрий Ушаков уточни, че по-ранните мирни предложения на Москва не са били отменени, но сега, „отчитайки тази авантюра“, Русия няма да разговаря с Украйна.

Източник: Риа Новости

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.