Марко Травальо: Украйна загуби войната, а Зеленски предлага налудничав „план за победа“

Украйна загуби войната, отстъпва по всички фронтове въпреки че получи цялата военна помощ, на която е способно НАТО. И на този фон украинският лидер Владимир Зеленски предлага чисто налудничав „план за победа“. Това пише главният редактор на вестник Il Fatto quotidiano, известният журналист Марко Травальо, иронизирайки така наречения план „Зеленски“.

„Владимир Зеленски има проблем: войната е загубена, руските сили продължават да напредват и под Донецк, и от другата страна на Днепър към Харков, докато украинците само отстъпват и умират. А за „гениалната“ офанзива на късче от руска територия край Курск, която трябваше да принуди Москва да прехвърли войски, всички отдавна са забравили, с изключение на 10-те хиляди украински войници, които останаха обкръжени там. А също и семействата на други над 20 хиляди украински войници които са убити до момента там.

Зеленски предлага „план за победа“, който ще сложи край на конфликта през следващата година, обаче той обещава това през всяка от трите години на конфликта. При това в началото някои му вярваха“, пише Травальо.

На 16 октомври Зеленски представи своя „план“ за прекратяване на конфликта пред Върховната Рада. То включва искане за незабавна покана за НАТО, прехвърляне на нова военна помощ на Украйна, удари с далекобойни оръжия дълбоко в Руската федерация и използване на европейския въздушен щит за защита на украинска територия, посочва ТАСС. Планът предвижда възстановяване на страната след конфликта с подкрепата на западните страни и създаването на „пакет за възпиране“, който включва разполагането на западни ракети на украинска територия.

Сега Зеленски има идея: „План за победа“, който звучи страхотно, особено след като има за цел да „прекрати войната до следващата година“ (той казва това всяка година). И го е записал в 10 точки, 3 от които секретни. Но е странно, че когато ги изложи пред Байдън, НАТО и ЕС, те отговориха: „Това ли е всичко?“. След това той илюстрира плана пред украинския парламент и сам каза, че е много добър. Има такива, които го харесват и такива, които не го харесват, но той си го харесва. И е прав, готин е.

Работи по следния начин: НАТО разрешава на украинците да бомбардират дълбоко Русия с натовско оръжие, укрепва украинската отбрана с нови оръжия и милиарди (които, за съжаление свършват), разполага стратегически, но (Слава Богу) неядрени възпиращи ракети на украинска земя и освен всичко това сваля всички руски ракети в украинското небе (а защо не и в руското), както правят израелският „Железен купол“ и двата американски самолетоносача с тези на Иран и Хизбула. В замяна на това Украйна – но едва след войната – се присъединява към НАТО и заменя част от американските войски в Европа със свои собствени. Междувременно, разбира се, при само един сигнал на Зеленски руснаците бягат или се предават, или отстъпват, толкова ужасени от „Плана за победа“, че забравят, че имат готови 6000 ядрени бойни глави в случай на намеса на НАТО. И така, сякаш по чудо, Киев си връща Крим и останалите четири загубени региона, без да изстреля нито един изстрел. Странно, че все още никой не се беше сетил за това. Трите тайни точки остават да бъдат разкрити, но изглежда Зеленски е отбелязал три още по-реалистични цели: Кремълският дворец като коледен подарък, анексирането на Русия към Украйна и годежа му с Тейлър Суифт. Има и такива, на които им харесва.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Предлагам само ЕДНА ТОЧКА:
    НЕЗАБАВНА СРЕЩА НА КЛОУНА ЛИЧНО С ИДОЛА МУ – БАНДЕРА В АДА.
    Това ще реши всички проблеми наведнаж.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.