Мария Захарова пред Карбовски: Продавате ядрените си реактори на Терористи, които стрелят по АЕЦ, взривиха ВЕЦ „Каховка“ и унищожават тръбопроводи (С ВИДЕО)

„Знаете ли на кого ще продадете ядрените си реактори – на хора, които извършват екстремистка терористична дейност, които периодично обстрелват Запорожката АЕЦ, които наскоро взривиха амонячен тръбопровод на собствената си територия и вдигнаха във въздуха ВЕЦ „Каховка“, предизвиквайки хуманитарна катастрофа. Това заяви говорителят на външното министерство на Руската федерация Мария Захарова в интервю за Мартин Карбовски, излъчено в канала му в YouTube.

„Искате да ми кажете, че ще продадете реакторите си на хора, които вдигнаха във въздуха Каховската водноелектрическа централа? И ако имате съмнения, че този терористичен акт е тяхно дело, ще ви дам пример – от 2014 г. те минираха електропроводите към Крим и блокираха водоснабдяването на полуострова. Това са терористични актове. На тези хора ли смятате да доставяте енергийни мощности“, попита риторично Захарова.

ВИЖ ИНТЕРВЮТО ТУК:

Тя отправи 2 въпроса към Карбовски наистина ли смята, че това е конфликт между Русия и Украйна. И наистина ли мисли, че този конфликт е за територия.

„Русия притежава една шеста от земната суша и още територии определено не й трябват. А относно конфликта в Украйна- цялата мощ на Западния свят, на първо място САЩ и Великобритания, воюва с нас, а ЕС просто е използван от тях за целите им“, подчерта говорителят на руското външно министерство и продължи:

„САЩ и Великобритания воюват с нас, но тази война всъщност е основно срещу вас, срещу Европа. Те са наясно, че не могат да победят военно нито Русия, нито Китай. Основният им удар е насочен индиректно срещу ЕС, това е мечтата на САЩ – да разруши икономиката на ЕС, като я откъсне от суровините на Русия и Азия. Затова Великобритания напусна ЕС – за да не поеме този икономически удар, който вероятно ще е и унищожителен за ЕС“.

Захарова подчерта, че целта на Щатите е да не допусне обединяването на европейската индустрия с руските суровини в единен икономически клъстър, който би сее превърнал в най-богатата икономическа зона на планетата. А сега много бизнеси ще се пренесат зад океана и ще плащат данъците си в САЩ. Във Вашингтон се надяват така да спасят собствената си икономика.

„ЕС не успя 8 години да урегулира украинската криза на своя собствен континент, защото САЩ не му позволиха да го направи“, категорична е Захарова.

Относно русофобията в България, Захарова коментира, че я е имало и преди, има я и сега – „това е един от елементите на политическия пейзаж у вас. Захранвана от външни сили, русофобията се проявява по различни начини“.

„Ясно е кой стои зад това и че всичко това върви. Има хора, които говорят, че в България трябва да си сверявате часовника само по Америка, че връзките с Русия трябва да се прекъснат. Има огромно количество различни мнения и сред тях има и русофобски“, коментира Захарова.

Попитана дали знае какво са обещали от МС на украинския президент Володимир Зеленски при визитата му в България, тя подчерта, че тази информация могат да ни дадат само българските власти.

Говорителката на руското външно министерство припомни енергийното сътрудничество с Русия, като по думите ѝ здравомислещите са видели в това сътрудничество огромни финансови плюсове, стратегии и перспективи. „А отделни, финансирани отвън, фактори говореха, че всичко това е ненужно и прокарваха американски енергийни интереси на българския пазар“, добави Захарова.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.