Мария Захарова: Западът Измами, Изнасили и Разпъна Украйна!

Твърденията на Запада, че Москва е на път да нахлуе в Украйна, са просто част от фалшивата реалност, която той се опитва да продаде на света, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в ексклузивно интервю за RT във вторник. Тя каза, че същинската жертва на този процес е самата Украйна, която страда, защото САЩ я придърпаха и омотаха в своите игри – изцяло в услуга на егоистичните интереси на Америка.

Захарова също така сподели своите мисли за политическата криза между Русия и Запада, натиска срещу руския телевизионен канал RT DE в Германия и други важни въпроси. Ето основните изводи от нейното интервю:

Русия няма никакво намерение да търпи „западните лъжи“:

Що се отнася до отразяването на Русия, западните медии се движат в крачка с целите на своите правителства. А целите, които са им поставили са да набират  все повече обществената подкрепа за по-голяма конфронтация с Русия, каза Захарова. Това е очевидно „координирана кампания“, предназначена да заблуди западните народи, а и света като цяло, за разлика от това, което се случи във филма „Wag the Dog“.

Един от най-фините скорошни примери, цитирани от руския дипломат, е историята за „уж обикновена“ украинска майка на три деца, която си купила пушка и военно оборудване, за да се бие с руските войски. Тази фейк история беше разказана наскоро от множество западни издания.

Жената всъщност се е присъединила към така наречените сили за териториална самоотбрана на Украйна през 2020 г., много преди настоящата ескалация, според украинската версия на германската държавна телевизия Дойче веле. Има доказателства, че от години тя и мъжът й са активни членове на крайно дясна националистическа партия. Но тези подробности от нейната биография не бяха съобщени на западните читатели.

Потокът от едностранна и често противоречива информация, подавана на публиката, „е пълна лудост“, каза Захарова. Подобни лавини от новини с подмятания и фалшификати са били използвани много пъти в миналото, като например когато САЩ се подготвяха за инвазията в Ирак през 2003 г. или при бомбардировките в Либия през 2011 г., добави тя.

„Западното общество може би е свикнало с този вид медийни шеги, закачки и измами“, отбеляза говорителката на руското МВнР.

„Те вероятно осъзнават какво се случва и смятат, че нищо не може да се направи за тази измама в глобален мащаб, но ние в Русия не сме съгласни. Не искаме да живеем в царство на изкривени огледала. Няма да се примирим с тези безкрайни лъжи“, каза Захарова.

Западът превръща Украйна в жертва на игрите си за оцеляване:

Най-голямата жертва на днешния конфликт между САЩ и Русия за Украйна е самата Украйна, каза Мария Захарова. Украйна падна жертва на заговор за преврат, чиято крайна цел беше да откъсне страната от Русия, каза тя.

Тази американска операция възпрепятства опитите на Москва да интегрира икономически своите постсъветски съседи в нов тип икономически съюз и „направи невъзможно нормалното енергийно сътрудничество“ между Русия и нейните европейски клиенти.

Вашингтон е очевидният победител в ситуацията, каза Захарова. Защото с преврата в киев той забави своя конкурент Русия. А освен това САЩ си отвориха пазар в Европа за своя втечнен природен газ, който сега успешно пробутват на няколко европейски страни, макар и „чрез политическо изнудване“ – защото американския втечнен газ е по-скъп от руския. И накрая – в момента Източна Европа е под американска окупация, аргументира се тя.

Междувременно украинците се оказаха по-бедни и по-малко сигурни, противно на обещаното им, добави Захарова.

„Западните подстрекатели на Украйна я измамиха, изнасилиха я и след това я разпнаха“, каза Захарова.

„Американците изобщо не ги интересува какво се случва с украинския народ“, заяви тя.

Говорителката на външно министерство подчерта, че въпреки често саркасичните й забележки за случващото се в Украйна, „дълбоко в себе си“ тя „искрено съжалява“ за това как страната беше похитена и унищожена от игрите на Вашингтон.

Единството на НАТО е мит:

САЩ имат същото „егоистично“ отношение не само към Украйна, но и към някои от най-близките си съюзници, като Германия, посочи Захарова. Според нея Вашингтон е извил ръцете на Берлин, за да забави и потенциално да отмени газопровода „Северен поток-2“, използвайки тактиката на „плашенето с руския агресор“.

Възпрепятстването от страна на Германия на RT DE, който е братският канал на RT на немски език, заедно със стремежа на САЩ да запазят западния контрол върху обществения дискурс, навреди на отношенията на Берлин и Москва, твърди Захарова.

Берлин на по американска заповед забрани излъчването на руския канал в Германия, твърдейки, че лицензът му, издаден от Сърбия, не е валиден в страната. В интервюто Захарова каза, че това просто не е вярно.

След като не успя да разреши ситуацията с дипломация, Москва изгони постъпи реципрочно и озгони от страната немското издание „Дойче веле“.

Пренебрежителното отношение на Вашингтон към Германия е очевидно. Знаем как някои американски посланици в страната нареждаха на германски министри какви вътрешнополитически решения да взимат, каза Захарова. Тя посочи за пример Ричард Гренел, който служи при бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

„Защо Берлин позволява на САЩ да разговарят с него по този начин“, запита се Захарова.

„Е, вероятно присъствието на американски войски в Германия е фактор“, предположи тя.

Страни като Русия и Китай не допускат подобно неуважително отношение, което всъщност и обяснява защо САЩ са в тежък конфликт с нашите две нации, добави тя.

Само американската арогантност и егоизъм са нещата, които подкопават институциите, които обслужват техните интереси, като НАТО. На Вашингтон му се налага все по-често да прилага лостове за натиск срещу съюзнически държави, които се противопоставят на неговия дневен ред, заяви Захарова и даде пример със случая когато Франция и Германия отказаха да участват в инвазията в Ирак.

„Когато САЩ говорят за някакво евро-атлантическо единство, то това е поредният им мит, който ни продават“, категорична бе тя.

„Дори там, където това единство действително съществува, САЩ го постигат чрез принуда и изнудване – икономическо, финансово, понякога дори хуманитарно – от Големия брат“, каза служителката.

„Това не е единство на съмишленици, на другари, на партньори. Това е единство, изтръгнато чрез сила и рекет“, завърши Захарова. Skandalno.net

Превод: Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ СЪКРОВЕННА МЕЧТА Е ЗА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД БЕЗ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ПРОДАЖНИ ФАШИСТИ МЕЧТА ДА СМЕ С ВАС НАВЕКИ РОДНИ РУСКИ БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ

  2. Пре щедварително се знае как ще свърши тази история: – украинците ще спретнат провокация по отношение на Донбаските републики. Русия адекватно ще отговори, Украйна и НАТО ще се намесят…

  3. Опитах се да Ви изпратя един материал отностно
    отговорите на мой протест до КС,Президента,НС,Обдусмана.
    Протеста касае гаврата с пенсионерите.
    Отговорете ми как да Ви го изпратя.
    Благодаря.

  4. Нещата са много по-прости , отколкото изглеждат на пръв поглед . Войната Украйна -Русия е необходима единствено и само на Украинските демократични кукловоди ! А причината е досадно банална и разбираема – След демократичния преврат , Украйна стигна и до закономерен ДЕМОКРАТИЧЕН ФАЛИТ ! А съвсем скоро ще дойде и демократичният ГЛАД … Да , ГЛАД ! Щото всичката тази военна „помощ“ , се оказа , че изпбщо не е никаква помощ , а трябва да СЕ ПЛАЩА ! А Украйна няма пари , даже и е затънала в практически НЕИЗПЛАТИМИ вече дългове ! А как най- лесно се изписват дългове ??? Амиииии …. ъъъъъъъ ….. С ВОЙНА !

  5. Мария, съгласен съм с тебе, но все пак Русия първа нападна Украйна.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.