Лъжа е, че Доналд Туск и ЕНП са подкрепили Борисов!

Излъга ли пресцентърът на правителството, че лидерът на ЕНП Доналд Туск е подкрепил Бойко Борисов в разговор на четири очи по време на днешната среща на лидерите в Брюксел? Този въпрос стои със страшна сила след като лъсна тотално разминаване между информацията, която публикува правителственият ни пресцентър и това което написа самият Туск 2 часа след срещата в официалните си профили в социалните мрежи. Преди това българският МС обяви, че Туск е подкрепил Борисов. Според информацията шефът на ЕНП цаявил, че правителството на ГЕРБ е постигнало важни успехи, както и че това кой ще управлява се решавало на редовни избори. Освен това похвалил Борисов за дипломатическата му роля на Западните балкани и го поздравил за победата на ГЕРБ на провелите се частични местни избори. Само да отбележим, че видео или аудио доказателство от срещата между двамата няма.

Прочит, превод и анализ на думите на Туск в профилите му в социалните мрежи обаче показват не подкрепа към Борисов и ГЕРБ, а убеденост, че на страната ни са необходими допълнителни реформи.

Ето какво точно написа Доналд Туск:

„Имах открит разговор с българския премиер Бойко Борисов днес. България е извървяла дълъг път по време на неговото управление, но предизвикателствата и нерешените проблеми остават. На България са й необходими допълнителни реформи по отношение на върховенството на закона, независимата съдебна система и борбата с корупцията – които са основни ценности за ЕНП. Последната дума ще е на суверена в България, който трябва да се произнесе на едни демократично проведени избори.“

Ето текстът на английски в оригинал:

An open conversation with Bulgarian Prime Minister Boyko Borissov today. The country has come a long way during his time in office but challenges remain. Further reforms are needed regarding the rule of law, independent judiciary and fight against corruption- our core EPP values. And democracy in Bulgaria will have its final say in the elections.

Сами преценете дали в официалната информация на МС от срещата има някаква истина или правителството се опитва да представи желанията си за реалност.

Скандално.нет обръща внимание и на факта, че премиерът Борисов вече втори ден отказва да се срещне с българските журналисти в Брюксел, които го чакат в сградата на срещата на върха, за да му зададат актуални въпроси свързани с протестите у нас, доклада на ЕК, разгромната за управлението му резолюция на комисията LIBE и лъжите, изречени от социалния министър Деница Сачева в интервюто й пред „Дойче Веле“. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.