Лари Джонсън: Зеленски напълно погрешно оцени възможностите на Русия, когато нападна Курска област. ВСУ няма да издържат до края на 2024 г. и Украйна ще капитулира (С ВИДЕО)

Планът на Владимир Зеленски да се атакува Курска област с цел Русия да изтегли сили от другите участъци на фронта, където напредва. Този план се провали напълно“. Това заяви бившият главен анализатор на ЦРУ Лари Джонсън в интервю  за YouTube канала Deep Dive.

„С тази операция Украйна си нанесе нокаут.

Тя реши, че руснаците … имат ограничени ресурси“, сподели мнението си експертът.

Той добави, че това предположение се е оказало погрешно. За периода от началото на продължаващите вече 2.5 години военни действия числеността на руската армия нарасна значително, а военното планиране на Генералния щаб на РФ е на много високо ниво, отбеляза Джонсън.

Експертът счита, че планът на украинското командване в Курска област се е провалил, тъй като украинските въоръжени сили не са успели да изтеглят руските сили от тези направления, в които Киев търпи сериозни поражения.

„Чудя се дали те сами са измислили този ход или НАТО им е помогнало? Ако хора от Алианса са участвали в планирането, това поставя под въпрос тяхната компетентност“, заключи Джонсън.

Сутринта на 6 август украинските войски се опитаха да завземат част от територията на Суджанския район на Курска област на РФ. Както докладва на президента на РФ началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия Валерий Герасимов, руските военни са спрели настъплението. Той подчерта, че операцията ще завърши с разгром на противника и излизане на държавната граница.

„Не съм убеден, че ВСУ ще издържат до края на годината, защото силите им се топят с мълниеносна скорост, а те отчаяно искат да разберат какво да правят“, отбеляза анализаторът.

Украйна търпи катастрофални загуби във всички направления, подчерта още Лари Джонсън. Според него официален Киев и западните му спонсори вече нямат нито ресурсите, нито силите да да променят ситуацията на фронта.

„НАТО няма никакъв способ да спре това поражение – нито оръжие, нито муниции, нито прокси жива сила от други държави, готова да се пожертва в битка с руснаците“, добави той. 

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Защо Естония да се „страхува“ от Русия, след като там населението е над 60% руснаци? Цяла Прибалтика е руска и с преобладавщо руско население, но се опитаха да я германизират и да насаждат там лъжлива пропаганда и омраза към Русия и хората се страхуват да признаят, че са руснаци или са асимилирани.
    Много от нещата, които запада говори за централна и източна Европа, изобщо не отговарят на истината!

    • E, то ясно но кресливи прозападни малцинства са на власт и ни докарват до това положение.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.