Лавров: След атаката в Курска област всякакви преговори за мир с Украйна приключиха (С ВИДЕО)

След нападението на киевския режим срещу Курска област всякакви преговори с Украйна вече са невъзможни. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров. Той припомни многократните мирни инициативи на Русия, които до една бяха отхвърлени и саботирани от киевския режим и неговите западни покровители.

„Мисля, че всички са наясно колко усилия вложи Русия за постигането на мирно решение на този конфликт. Но след авантюрата на Украйна в Курска област разговорите в това отношение стават неактуални“, заяви Лавров на съвместна пресконференция след разговори със сенегалския външен министър Ясин Фал.

ВИЖ ВИДЕОТО:

„През юни тази година президентът Путин представи мирна инициатива. Това беше последният ни опит за някакво мирно решение след като всички наши предишни инициативи и споразумения бяха унищожени и саботирани от режима в Киев и неговите западни покровители. А след авантюрата в района на Курск всякакви разговори на тази тема вече са невъзможни.“

Припомняме, че през последните дни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, говорителката на руското външно министерство Мария Захарова и директорът на руската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин също заявиха, че след десанта на ВСУ в Курска област повече преговори с киевския режим няма да се водят.

На 12 август на среща с регионални ръководители в Курска област относно ситуацията в граничния регион руският президент Владимир Путин заяви, че след нахлуването на ВСУ в Русия няма за какво да разговаря с украинската страна, която целенасочено убива цивилни граждани, нанася безразборни удари по гражданска инфраструктура и се опитва да взриви ядрени енергийни обекти.

ВИЖ ВИДЕОТО:

На 6 август украински военни атакуваха руски позиции в граничните райони на Курска област. В момента се провежда антитерористична операция за унищожаване на ВСУ. В Курска област е обявено извънредно положение с федерален характер. По последни данни от началото на военните действия в Курското направление противникът е загубил до 7 хил. военнослужещи.

Пследните мирни преговори между Русия и Украйна се проведоха в Истанбул на 29 март 2022 г. Те продължиха около три часа и приключиха с подписването на изключително изгоден за Киев проектодоговор за мирно уреждане на конфликта, в който не се предвиждаше Украйна да загуби територии. Дни преди подписването на окончателния договор обаче под натиска на Запада Киев се отказа от контакти с Москва. А на 4 октомври същата година влезе в сила решението на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна да не се водят повече никакви преговори с Русия докато начело на страната е Владимир Путин.

Източници: „Известия“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.