Лавров: Решението за удари дълбоко в Русия ще означава пряка война на НАТО срещу Русия. В САЩ някои разумни хора го разбират

Решение на Запада за удари на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) дълбоко в руска територия ще означава пряка война на НАТО срещу Русия. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за Sky News Arabia. По думите му, във Вашингтон има „някои разумни хора, които разбират това“.

„Вече няколко месеца в западните държави се дискутира, че Русия само заплашва и говори за „червени линии“. А той, Западът, всеки път пресичал тези „червени линии“ и Русия не реагирала. Неотдавна, на международния икономически форум в Санкт Петербург, руският президент Владимир Путин коментира този западен наратив. А също и инициативите за предоставяне на Украйна на американски, френски и британски ракети с голям обсег и разрешаването да нанася с тях удари по всяка цел на територията на Руската федерация. Ако го направят, това ще е пряка война на НАТО срещу Русия. Каза го Владимир Путин, сега го повтарям и аз“, каза руският външен министър. Лавров добави, че във Вашингтон има „някои разумни хора, които разбират това“.

„И сега НАТО води война срещу Русия. Но това е хибридна война чрез ръцете на украинците. Но що се касае до използването на далекобойни ракетни въоръжения… на всички е ясно, че самите украинци не могат да ги използват. Те функционират чрез насочване, чрез данни от спътници, чрез полетни задания – всичко това може да бъде извършено само от специалисти от страната, която произвежда тези оръжия“, добави Лавров.

Лавров потвърди, че Русия не желае ескалация на конфликта със Запада. Според него обаче западните политици се държат като умопобъркани. „Никаква ескалация -, отговори Сергей Лавров на въпроса дали Русия иска ескалация. – Прави сте, те (Западът) си играят. Но това са твърде опасни игри, каквито могат да играят само умопобъркани. Фрапиращо е че такива хора заемат отговорни постове: министри, министър-председатели, канцлери, президенти и т.н.“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.