Лавров предупреди за физическа заплаха от страна на САЩ към Путин

Разговорите между някои лица от Пентагона за „обезглавяване“ на Кремъл ни дават обезпокоителни сигнали, че се подготвя физическо отстраняване на руския президент. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров във вторник, 27 декември.

„Вашингтон изглежда е готов да стигне много далеч. Там едни „отговорни длъжностни лица“ от Пентагона са заплашили да нанесат „обезглавяващ удар“ срещу Кремъл. Обсъждали са това най-задълбочено. По същество става дума за заплаха за физическо отстраняване на ръководителя на руската държава“, каза Лавров в интервю за ТАСС.

Руският дипломат допълни, че ако някой възнамерява действително да осъществи подобен план, той „трябва много добре да помисли“ за възможните последици.

Трябва да се отбележи, че никой от официалните служители на Белия дом или Пентагона не е изразил публично подобна заплаха.

По-рано през деня Лавров заяви, че киевският режим отчаяно се опитва да постигне челен сблъсък между Русия и Северноатлантическия алианс, като въвлече страните членки на блока в конфликта в Украйна. Лавров добави, че руската страна няма да спре да предупреждава Запада за опасностите от курс към ескалация на украинската криза.

Източник: iz.ru

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Какво ли не прави безсилието и безграничната злоба на едни САЩества, владели до скоро планетата.

  2. Те точно заради вашите само предупреждения, никой не ви взема на сериозно. Докато само предупреждавате, ще се гаврят с вас. Като им доставите няколко „сатани“ може да очаквате положителни реакции.

    • За чем „сатани“ дАрАгой? Има си „вежливые люди“, които могат да изпълнят всяка задача във всяка земна точка и да се разтворят в пространството без да оставят никакви следи.

      • Сатаните също не оставят следи. Имаше дори една снимка с надпис на ракетата – след нас, остава само тишина, или нещо подобно беше :)

        Не намирам смисъл за сатанинската секта да се „харчат“ вежливите люде, пък и какъв хубав паркинг може да стане от америка, дори няма да ти е нужно талонче от синя-зелена зона…..

    • Но иначе, да, тези ялови предупреждения водят до това, че вече никой не ги взема на сериозно. Още след повреждането на Северен поток трябваше да има адекватен ответен удар – хем на всички да им е ясно, че Русия го е направила, хем никакви доказателства да не могат да предявят. Сталин трябва, Сталин, ама няма.

  3. Предупреждавай,предупреждавай ама накрая да не стане – каквото повикало и това се обадило и гъзовете им да видят панагир?!?!

  4. В този проклет „Пентагон“ много подобни планове са правени и преди! Мисля, че наближава мига в който ще захапе няколко хиперзвукови ракети…

  5. СЛАВА НА ПУТИН НАЙ ВЕЛИК НА СВЕТА НА НАШЕТО ВРЕМЕ БЛАГОСЛОВЕНИ ДА СТЕ РУСКИ БРАТЯ ОСВОБОДИТЕЛИ СВЕТОВНИ МИРОТВОРЦИ !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.