Лавров: Отивам в Ню Йорк и за десети път ще попитам за имената на хората, чиито мъртви тела бяха показани в Буча от Би Би Си

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че по време на руското председателство на Съвета за сигурност на ООН в Ню Йорк за пореден път ще призове на Русия да бъде предоставен списък с имената на загиналите в Буча.

„Ето, следващата седмица отивам в Ню Йорк, Русия сега председателства Съвета за сигурност на ООН, ще разгледаме задачите на многостранното сътрудничество, осигуряването на равнопоставеност и неделимостта на сигурността. Разбира се, ще говорим за това как Западът се опитва да манипулира всичко и всички. Ще ми бъде достатъчно да чуя какво ще кажат в отговор на въпроса, който мисля, че ще им задам вече за десети път – дали е възможно да се види списъкът на онези хора, чиито тела бяха показани в Буча от кореспондентите на Би Би Си“, каза той пред журналиста от ВГТРК Павел Зарубин, който публикува откъс от интервюто си с Лавров в своя канал в Телеграм.

Интервюто можете да видите тук

Адриен Боке: Видях ужасни военни престъпления, извършени от “Азов”. Буча е постановка (пълен текст)

„Срамно е, когато един съвсем разбираем и елементарен наш въпрос остава без отговор от страна на САЩ и западните им партньори. По същия начин мълчат и когато ги помолим да публикуват данни как върви разследването на терористичния акт на „Северен поток“. Това е всичко“, подчерта Лавров.

„За всички афери, в които Западът ни обвинява чрез политиците и медиите си, ние ще им отговаряме с ето такива простички и много конкретни въпроси. Ще им представим и доказателства за това, кой е ударил с ракета болницата в Киев, като разбира се не очаквам отговор. Отгооворът ще дадат отново само манипулативните им медии“, добави Лавров.

Лавров ще председателства дебата на министерско равнище в Съвета за сигурност на ООН, който ще се проведе в Ню Йорк на 16 и 17 юли.

От 1 юли 2024 г. Русия пое председателството на Съвета за сигурност на ООН. Очаква се централните теми и събития в работата на организацията по време на руското председателство да се състоят в средата на месеца и ще бъдат фокусирани върху изграждането на по-справедлив, демократичен и устойчив световен ред, върху уреждането на ситуацията в Близкия изток, както и върху сътрудничеството на ООН с ОДКБ, ОНД и Шанхайската организация за сътрудничество. Още в рамките на този месец Съветът за сигурност на ООН ще проведе около две дузини публични заседания и закрити консултации.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Това дърто магаре кой го има за слива че да му дава обяснение. Обясненията бяха до времето на Брежнев.От тогава само боклуци,лигльовци и предатели.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.