Кремъл: Промяната на ядрената ни доктрина е последното ни предупреждение към Запада (С ВИДЕО)

Промените в ядрената доктрина на Русия са последното ни предупреждение към враждебните западни държави, заяви говорителят на Путин Дмитрий Песков. „Това е сигнал, който предупреждава тези страни за последствията, ако участват в нападение срещу нашата страна с различни средства, не непременно ядрени“, каза говорителят на Кремъл.

Той отбеляза, че „разумните държавни глави“ и преди са осъзнавали сериозността на изявленията на Путин, особено когато става дума за „такава безпрецедентна конфронтация“, провокирана от прякото участие на западните държави в конфликта в Украйна.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ядреният потенциал на Русия и неговата възпираща роля са добре известни на целия свят, продължи Песков. Той каза, че с последните промени в руската ядрена доктрина властите в Кремъл са „нанесли някои корекции в условията, при които Русия би прибегнала до ядрено възпиране на противник“, като се отчита напрежението, възникнало по границите на страната в последно време.
Гарантът за ядреното възпиране е руската ядрена триада, подчерта говорителят на Кремъл.

Песков обясни, че това, което неофициално се нарича ядрена доктрина, се състои от два документа – „Военната доктрина“ и „Основите на държавната политика в областта на ядреното възпиране“. Преди ден президентът Путин формулира корекциите във втория документ, като решенията за публикуването им ще бъдат взети по-късно.

На 25 септември на заседанието на Съвета за сигурност, посветено на ядреното възпиране, Владимир Путин обяви актуализация на „Основи на държавната политика в областта на ядреното възпиране“. Президентът заяви, че агресията срещу Русия от страна на всяка неядрена държава, подкрепена от друга ядрена сила, вече ще се разглежда от Москва като тяхна съвместна атака. Русия си запазва правото да използва ядрени оръжия в случай на агресия, включително ако противникът, въпреки, че атакува Русия с конвенционални оръжия, представлява критична заплаха за нейния суверенитет.

Източници: Риа Новости, „Известия“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ОСВОБОДЕТЕ БЪЛГАРИЯ ОТ САЩ РАКЕТИТЕ С ГОЛЯМ ОБСЕГ ЗА ДА НЕ БЪДЕ ПЪРВАТА УНИЩОЖЕНА ДЪРЖАВА.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.