Кошмар! Хотел на Георги Гергов се срути и уби четирима: властта празнува юбилей на Цветан Цветанов

хотел руиниХотел на Георги Гергов се срути и размаза четирима работници в комплекс „Слънчев ден“ край Варна.

Хотел „Вероника“ бил строен преди 47 години. Новият собственик, олигархът Георги Гергов, бързал за го събори и да започне строежа на нов. Фирма „Планекс“ възложила на подизпълнителя „Бултранс груп“ работите по събарянето.

Работниците, които се намирали на площадката, нямали нито трудови договори, нито инструктаж. Те били събирани с микробус на фирмата и завеждани всяка сутрин до обекта. След като вчера работата се закучила и строителството се оказало доста здраво, технически ръководител на име Георгиев, наредил на работниците да режат основните носещи колони. Някои се възпротивили и казали, че е опасно, но Георгиев обяснил, че няма нищо притеснително.

След това за секунди сградата рухнала върху четиримата.  Засега е намерено тялото само на единия от затрупаните работници. От останалите все още няма следа в руините. Цяла нощ екипи на Гражданска защита и БЧК са търсили останалите трима, но не могат да открият никого.

След като вчера медиите разкриха чудовищното нарушение на фирмата, която наема работници на устна договорка, нарушава цялото трудово законодателство, не им прави инструктаж, не им иска документи за трудоспособност и образование, даже и медицински нямат, не ги регистрира никъде, плаща им на ръка, не плаща данъци на държавата и в същото време хората се водят безработни, днес бавно и полека вината започва да се прехвърля върху самите работници. Накрая ще излязат виновни те. По стар нашенски обичай.

В случая затрупаните са роми, но няма значение, защото и много българи работят нелегално и накрая семействата им нямат право дори на обезщетение.

Нещастният случай стана в 17,30. Кметът Портних се появи в два през нощта. В същото време медиите пускаха весели наздравици от празника на Цветан Цветанов, където се лееха напитки и храна на корем по случай рождения му ден.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Тоя пък Цветанов да вземе да се роди на датата на която се срути наборът му хотел.Разбира се че е виновен Цветанов да не искате Гергов да е виновен?

  2. Целият проблем е, че половин България работи така – без договори, без осигуровки, без нищо. И като умрат хората на работното място, близките нямат право и на обезщетение. Крайно време е стотина милионери направо с лимузините да влязат в затвора и ще се оправим. А Цецко просто трябваше да спре медиите да му отразяват рождения ден и да си празнува по-тихо, като е научил за трагедията. Малко благоприличие – нищо друго.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.