Костадинов: Лично ще посетя Министерски съвет с настояване да видя позицията на България за Срещата на върха на НАТО

Народното събрание е единствената държавна институция, която управлява законодателната власт. То се състои от народни представители, пряко избрани от българските граждани, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„През изминалата седмица Народното събрание поиска изслушване на служебния министър-председател Главчев да обясни каква позиция е изготвило неговото правителство за форума на НАТО. Той обаче се оказа възпрепятстван и не се появи. След това, като председател на парламентарната група на „Възраждане“, поисках от Министерски съвет позицията на България за въпросната среща на върха на НАТО. Отговорът на Министерски съвет беше, че няма да ми я предостави, защото е засекретена. Настоявам служебният премиер веднага да оповести позицията на България.

По конституция Министерски съвет определя външната политика на България, но тя се одобрява от Народното събрание. Външна политика не се прави на тъмно, поради което позицията на страната ни трябва да бъде незабавно предоставена на Народното събрание. Националният интерес на България не предполага подпомагането на войната в Украйна. Най-важното за страната ни е да запази мира. Призовавам Главчев незабавно да предостави позицията на България за Срещата на върха. Ако това не се случи, лично аз ще отида в Министерски съвет да поискам да ми бъде предоставена. Очаквам там да се съберат и всички заинтересовани български граждани“, коментира Костадинов. 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.