Кораби от руския Балтийски флот пристигат в Хавана

Министерството на революционните въоръжени сили на Куба съобщи за предстоящото посещение на група кораби от руския Балтийски флот в пристанището на Хавана на 27-30 юли.

„Група кораби от руския Балтийски флот ще пристигне в Хавана“, се казва в съобщение на министерството във Фейсбук. „На 27-30 юли група кораби на руския Балтийски флот, състояща се от кораба „Смолни“, патрулния кораб „Неустрашимый“ и танкера „Ельня“, ще направи работно посещение в пристанището на Хавана. „Както сме посочвали в други случаи, посещенията на кораби на други страни е историческа практика на революционното правителство (на Куба) със страни, с които поддържаме отношения на приятелство и сътрудничество“, се казва в съобщението.

Кубинското министерство на отбраната добавя още, че по време на посещението си в Хавана „руските моряци ще имат програма, която включва посещение на учтивост при командващия Революционните морски въоръжени сили на Куба и при губернатора на кубинската столица“. Моряците „ще посетят и културни и исторически обекти в Хавана“, се казва в съобщението.

Министерството посочва, че корабът „Смолни“ ще бъде отворен за посещения на обществеността в неделя и понеделник, 28 и 29 юли.

В началото на юни група кораби от Северния флот на ВМФ на Русия, водена от фрегатата „Адмирал Горшков“ и атомния подводен крайцер „Казан“, посети Хавана. Навлизането на руски военни кораби в пристанище, отстоящо на 100 км. от бреговете на САЩ предизвика голям отзвук.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.